Vy sitt billettsystem kollapset lørdag over hele landet. Det vil si at kunder kunne glede seg over å kjøre gratis med toget – enn så lenge.

Nina Schage, pressevakt i Vy, sier at billettproblemene oppsto i natt.

– Det er ikke mulig å kjøpe billetter verken gjennom Vy-appen, på nett eller fra konduktøren på toget. Vi vet ikke hvorfor dette har skjedd, men vi jobber på spreng med å løse problemet, sier hun.

– Vi må selvsagt tillate folk å ta toget selv om vi ikke får solgt dem billetter, fortsetter Schage.

Vy har en også en melding ute på nettsidene sine lørdag formiddag om at «noen av tjenestene våre er ustabile for øyeblikket grunnet driftsforstyrrelser. Tidvis er det ikke mulig å søke togreise eller kjøpe billett». Schage sier hun foreløpig ikke vet noe om når billettsystemet vil fungere igjen.

Klokken 11.47: hadde Vy funnet årsaken til feilen.

- Men vi vet fortsatt ikke når billettproblemene vil være løst, sa Schage til Drammens Tidende da. Klokken 12.44 kan imidlertid Vy melde om at alt igjen er på stell.

– Feilen i billettsystemet ble rettet klokken 12.05 i dag og alle salgssystemer fungerer igjen som de skal, skriver Vy på Twitter.

Det er ventet mange mennesker i Drammen i helga, blant annet fordi det for første gang i historien er Pride-feiring i byen.