Voldtektssiktet mann løslatt i Kongsvinger

Av

– Det var ingen grunn til å frykte bevisforspillelse. Derfor ble den 20 år gamle mannen som er siktet for å ha voldtatt en jente i tenårene i Kongsvinger natt til søndag løslatt.

DEL

Det sier politiadvokat Ellen Malmberg i Innlandet politidistrikt, som viser til at saken fortsatt er under etterforskning.

– Vi fortsetter å etterforske saken. Det er alt jeg kan si nå, sier Ellen Malmberg mandag ettermiddag.

– Har den siktede tilstått, ettersom dere har løslatt ham?

– Vi så ingen grunn til å fortsette å holde ham i arresten. Derfor ble 20-åringen løslatt søndag kveld. Det har ingenting med en eventuell tilståelse å gjøre, men at vi er ferdig med den innledende etterforskningsfasen, og at vi ikke mener det er noen grunn til å frykte bevisforspillelse.

Ikke snakket med forsvareren

Den siktede har fått oppnevnt advokat Jan Erik Myrvold som sin forsvarer.

– Jeg har vært på ferie og ennå ikke fått satt meg inn i dokumentene eller snakket med min klient.

– I løpet av tirsdagen skal jeg møte ham, sier Myrvold til Glåmdalen.

Vitne meldte fra

Søndag formiddag sperret politiet av et område i en park i Kongsvingerog satte opp et telt. Årsaken var at politiet startet etterforskning av en anmeldt voldtekt som skal ha skjedd natt til søndag.

En mann i 20-årene ble pågrepet og fikk status som siktet i saken. Mannen og jenta skal ifølge politiet ha kjent hverandre fra før.

– Det skal ikke være snakk om en overfallsvoldtekt, sa jourhavende jurist Bjørn Erik Pettersen til avisa Glåmdalen.

Det var et vitne som meldte fra om hendelsen. Søndag ettermiddag ble vitner og den siktede avhørt, men etterforskningslederen fant ikke grunn til å holde på den siktede 20-åringen. Ved 22-tiden søndag kveld ble han altså løslatt.

Artikkeltags