– I «gamle dager» het det jo Vinger viser og vers, så vi følger tradisjonen og satser litt bredt, ikke alt «må» være musikk, sier festivalsjef Stian Fossum.

Språkmann, journalist og forfatter Per Egil Hegge har skrevet biografien om den folkekjære skuespilleren, musikeren og komikeren.

Han forteller i sitt foredrag om Rolv Wesenlund, ikke bare komikeren og mannen bak Fleksnes og i duoen Wesensteen, men også jazzmusikeren, plateselskapsmannen og hans liv på teaterscenen.

– Vi arrangerer dette i samarbeid med Folkeakademiet og biblioteket, og det er på biblioteket det skjer, sier Fossum.

Det er også her at selve åpningen av visefestivalen blir, torsdag 15. mars, før publikum vandrer over til visepub på Bastian, som blir hovedscenen de fire dagene festivalen pågår.

Her er det naturlig med Børli-fokus, i jubileumsåret for hans 100-årsdag. Erik Lukashaugen er selvfølgelig del av den markeringen.

Også en annen kjent kulturpersonlighet fra Hedmark ville fylt 100 år i år. Det er Vidar Sandbeck, og han hylles med teaterkåseriet «Blådansen», om og med Sandbecks tekster, som framføres av John Nyutstumo.

Men det kommer til å skje saker og ting på mange arenaer i byen, forsikrer Fossum:

– Det blir daglige drypp på biblioteket, og lørdag setter vi opp en barneforestilling der, og flere steder og artister kommer.