Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Helt konge i Kongsvinger

Annonse fra Elsethjordet

Det bygges som aldri før i Lia. Nå kan du sikre deg en flott bolig med byens beste utsikt og kort avstand til det du måtte trenge.

SENTRUMSNÆRT: Leilighetene vil være fordelt på to leilighetsbygg i tre etasjer.

Vi er på befaring nederst i Lia. Her har det i alle år vært et usjenert og flott område med stort boligpotensial. Nå er endelig Einar Elseth, eier av Elsethjordet, klar for å gjøre noe med jordet sitt, sammen med Erik Elseth. Tjue splitter nye boliger skal settes opp til glede for byens befolkning.

Det planlegges nå 20 leiligheter på Elsethjordet, nederst i Lia

Leilighetene vil være fordelt på 2 leilighetsbygg i 3 etasjer, og disse vil være i størrelser fra 67 - 108 kvm BRA. Det blir parkering i kjeller med heis til leilighetene. Egen elbil vil bli stilt til disposisjon for bofellesskapet.


Området vil ha egen lekeplass. Boligene kjennetegnes av en fri beliggenhet med flott utsikt mot byen og festningen. De vil være svært sentrumsnære med kort veg til byens servicetilbud. Boligene vil ha universell utforming og være tilpasset dagens byggekrav. Det vil også bli tilstrebet tilknytning til

fjernvarme.

- Det er to leilighetsbygg som henger sammen. Hver av dem er på ti leiligheter - alle med ulike størrelser. Her er det kort vei til alt, forteller Einar Elseth stolt.

Drømmer du om en sentrumsnær bolig med gåavstand til det du måtte trenge - i tillegg til at du får byens beste utsikt? Da kan Elsethjordet være noe for deg og dine!

LES ALT OM PROSJEKTET HER!

GRØNT OG LUFTIG: Leilighetene på Elsethjordet får adresse Nordlivegen.

Badeplass og lysløyper

- Jeg synes området er veldig fint. Det er et friområde i nærheten, i tillegg til lekeplass. Jeg håper og tror området vil være til nytte for folk her, og primært voksne, sier han.

Jeg håper og tror området vil være til nytte for folk her, og primært voksne.

Einar Elseth, eier av Elsethjordet

Einar Elseth peker utover landskapet fra der leilighetene skal oppføres. Både festningen, jernbanen og kjøpesenter er i umiddelbar nærhet.

- Det er også kort vei å reise til Oslo eller Jessheim for dem som måtte ønske det, forklarer Einar Elseth og legger til at det vil bli stilt en egen elbil til disposisjon for bofellesskapet.

Er du glad i å bade om sommeren eller spenne langrennsskiene om vinteren, kan fritidsområdene rundt Kongsvinger friste med både badeplass og lysløyper. Det er i det hele tatt tilrettelagt for en hverdag der du kan frigjøre tid til det du har mest lyst til.

VURDERER DU Å KJØPE EN LEILIGHET PÅ ELSETHJORDET? MELD DIN INTERESSE HER!

Redaksjonen i Glåmdalen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet