Previous.png
Next.png

Nå kan uværet bare komme!

Det meldes om varmere, våtere og villere vær som følge av klimaendringer. Da høres MagnorVinduet med 60 års varighet fornuftig ut.

Font, Text

ANNONSØRINNHOLD FRA

TV2 har gjort et poeng av at Oslo ble Norges regnhovedstad i oktober, og at det faktisk regnet mer på Østlandet enn i Bergen.

Mer nedbør er noe vi må regne med, sier meteorologene, men heldigvis finnes det helnorske kvalitetsprodukter som holder oss både tørre og varme.

Så kan vi heller sitte innendørs og se ut på alt været gjennom vedlikeholdsfrie vinduer.

– MagnorVinduet trenger ikke vedlikeholdes, noe våre store og små kunder setter pris på, sier prosjektleder salg på Østlandet, Jonas Svendby, med et smil.

Warehouseman

Anders Lätt og kollegene i MagnorVinduet tar kvalitet på ramme alvor, bokstavelig talt. Vindusrammer bestående av aluminium ytterst, komposittkjerne og tre kun innvendig gir vedlikeholdsfrie produkter som varer år etter år.

Aluminium og kompositt

Det hele startet på Magnor i 1982, og i dag leveres det aller meste, fra tradisjonelle h-vinduer med glidehengsling til sidehengslede, innadslående vinduer, fastkarmer, balkongdører, kjellerdører, skyvedører og brannprodukter som er i tråd med kravene for brannsikkerhet.

Svendby mener MagnorVinduet bør være det glassklare valget for alle som skal investere i nye vinduer, og det er den unike konstruksjonen som utgjør den store forskjellen.

– Alt av vann eller fukt som kommer inn mellom karm og ramme på et åpningsbart vindu vil komme ut igjen. Det er drenering i aluminiumen. Her kommer ikke treverk i kontakt med vann, forklarer Svendby.

Utvendig er det altså kun aluminium og kompositt som kommer i kontakt med alt hva værgudene har å by på. Innvendig er det trivelig treverk.

– De har i følge miljødeklarasjonen en estimert levetid på 60 år, opplyser Svendby.

Hemmeligheten bak suksessen

Innvendig
Treverk. Nordisk furu eller edeltre som eik. Gir et lunt, elegant inntrykk.

Kjerne
Stabil og isolerende kompositt. En kjerne av supersterk kompositt. Sikrer stabilitet og brutt kuldebro. Upåvirkelig av fukt.

Utvendig
Pulverlakkert aluminium. En pulverlakkert seksjon av sjøvannsbestandig aluminium. Sikrer vakker, vedlikeholdsfri og slitesterk overflate.

Wood
Door handle
Building, Room, Door, Property
Facade, Building

Nå også med edeltre

Oppbyggingen av produktet er hele nøkkelen. Utstilt i en butikk kan det ved første øyekast være vrient å se forskjellen på MagnorVinduet og andre vinduer.

– Derfor har vi laget små modeller som viser et snitt gjennom vinduet, dette for å kunne forklare en kunde hvordan vinduet er bygd opp, slik at man lettere skal kunne forstå forskjellen mellom dette vinduet og andre vinduer, sier Svendby.

Han legger til at de nå også tilbyr edeltre innvendig. Særlig eik har vært populært de siste årene, enten bare lakket eller lakk med fargepigmenter. Da er vinduer ikke lenger bare et vindu, men er faktisk blitt nærmest et møbel.

- I den siste tiden ser vi også at det er enkelte som vil ha ask, og vi skal faktisk levere til flere hus med ask fremover. Noen ønsker eik eller ask på grunn av utseendet, mens for eksempel på skoler vil man ha det på grunn av at det gir en robust innside av vinduet, siden eik og ask er hardtre, forteller Svendby.

De selger mange vinduer til borettslag og til offentlige bygg så som skoler og barnehager. Det har naturlig nok mye med å få redusert fremtidig vedlikehold og unngå stadige utskiftninger av vinduer å gjøre. Innen fagspråket kalles det å få levetidskostnaden av et bygg ned. Flere kommuner har brukt MagnorVinduet i mange år og har erfart at de slipper både vedlikehold og å skifte vinduer så ofte som de måtte tidligere.

For den vanlige mannen i gaten betyr fritiden stadig mer. Folk kjøper seg fritid.

– De siste 15-20 årene har vi også levert stadig mer til private hus og hytter. MagnorVinduet er sånn sett med på å gi folk mer fritid, sier Svendby med et smil.

Hugo Bråthen tar siste finpussen på den innvendige innrammingen. MagnorVinduet tilbyr nå produkter i alt fra nordisk furu til edeltresorter, blant annet eik.

Spares fort inn igjen

Svendby understreker at det ikke er veldig stor forskjell i pris. Der man kanskje bruker 100.000 kroner på vinduer på en vanlig enebolig med ganske vanlige vinduer bruker man rundt 120.000 kroner med MagnorVinduet.

– Det er noe du tjener inn på sikt. Skal du ha opp et stillas etter 6-7 år for å male så er de pengene fort spart inn. Se det litt i perspektiv så er det et fornuftig valg, sier han.

De har showroom hos seg på fabrikken på Magnor som man kan besøke. Det er også full rigg i Oslo, og de er representert i Drammen, Rogaland og i Bergen – hvor store deler av konsernkontoret ligger.

Kontakt oss

Adresse:
Furumoen 61, 2240 Magnor

Telefon: 55 11 29 70
E-post: post@hvm.no

Les mer på vår hjemmeside
Følg oss på Facebook

MagnorVinduet

  • Etablert i 1982.
  • MagnorVinduet produserer og leverer fremtidsrettede vindu og dør løsninger med en helt unik kvalitet, design og holdbarhet.
  • Produkter med en estimert levetid på hele 60 år.
  • Utviklet og produsert i Norge av heleid norsk selskap – noe vi er stolte av.
  • MagnorVinduet har fabrikk og avdeling for produktutvikling i Eidskog.
  • Administrasjon og salgskontor ligger i Bergen.