Hvem er snøvinneren i vårt distrikt?

SJEKK SNØDYBDEN: Nyhetsredaktør Terje Sundby og Glåmdalen skal finne stedet i distriktet med mest snø, men behøver din hjelp.

SJEKK SNØDYBDEN: Nyhetsredaktør Terje Sundby og Glåmdalen skal finne stedet i distriktet med mest snø, men behøver din hjelp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Vi «drukner» i store snømengder, men hvor er det aller mest i vårt distrikt?

DEL

– Vi vil gjerne ha hjelp fra våre lesere til å finne stedet i glåmdalskommunene eller Nes, oppfordrer Terje Sundby i Glåmdalen.

Nyhetsredaktøren har tatt med seg tommestokken ut på parkeringsplassen utenfor avisas lokaler i Kongsvinger sentrum. Her viser en høyst uoffisiell måling at det hvite teppet er omkring 40 centimeter tykt.

Nå vil Glåmdalen gjerne vite hvor mye snø det er akkurat der du bor eller ferdes.

Er det mest snø i Odalen eller på Skotterud? Kanskje et sted i Grue?

– Finn fram metermålet du også, og sjekk. Ta gjerne et bilde og send det på e-post til vår journalist Lars Fogelstrand (lf@glomdalen.no), der du oppgir sted, dato og hvor mye snø det er, forklarer Sundby.

Ambisjonene er at Glåmdalen sammen med våre lesere kan kåre distriktets mest snørike sted før våren for alvor setter inn.

Og om du skulle lure på om det er mye hos deg, det finnes en liten pekepinn. Snømålingene på yr.no kan fortelle om 83 centimeter på Vermundsjøen i Åsnes 15. mars, som ligger 276 meter over havet (moh.).

På Flisa (185 moh.) er det 60 centimeter, mens det i Nord-Odal er 68 centimeter (147 moh.). Årnes er det siste lokale stedet som er med på lista, her er det 71 centimeter (160 moh.).

Aller mest snø i Hedmark er det på Rena (872 moh.). Her er det hele 144 centimeter.

I Akershus er vinneren Hakadal (170 moh.) med 114 centimeter.

  • Her kan du sjekke snødybder i Norge på yr.no.

Artikkeltags