– Mottoet for dagen er raushet, at vi må være mer rause med hverandre. Det er et fint og viktig mål. Kirken er et sted hvor alle kan være seg selv – helt og fullt, og alle er likeverdige, sier diakonimedarbeider Heidi Iren Pettersen og kantor Berit Billingsø i Vinger menighet.

Under konserten i Vinger kirke denne onsdagskvelden skal koret Sølvstrupene under ledelse av Jan Byfuglien synge, mens Solfrid Evensen er solist.

Kantorene Maria Skjæveland og Berit Billingsø spiller klaver, mens Gerd Rotmo skal resitere egne dikt.

Skal stå på stands

Dessuten skal Sanna Olsson fra foreningen Mental Helse Kongsvinger holde foredrag om hvordan de arbeider, og hvordan de frivillige ønsker å hjelpe andre.

Barne- og ungdomsprest Turid Lindahl vil også være til stede. Etter konserten blir det kirkekaffe.

Inntektene fra veldedighetskonserten går direkte til Mental Helse Kongsvinger, og foreningens representanter vil også stå på stands i Kongssenteret onsdag for å møte folk og snakke om temaet.

– Det er viktig for alle å ta vare på sin egen psykiske helse, og heldigvis er terskelen for å snakke om temaet blitt lavere de siste årene. Vi tror også kirken kan være en utmerket arena for å møtes og snakke sammen om såpass sterke og viktige personlige saker. For mange er det til stor hjelp å dele sine tanker og personlige erfaringer med andre, mener de to.

 

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.