Gå til sidens hovedinnhold

Vil at dette blir gratis: – Frivillighet og aktivitet er limet i lokalsamfunnet

Artikkelen er over 1 år gammel

Gratis bruk av Åsneshallen, gymnastikksaler og kulturarenaer må bli gratis for barn og unge opp til 18 år. Det mener Åsnes Ap og varsler en aktiv jobb for å realisere det i den kommende fireårsperioden.

– Dette er ikke bare valgkamp fra vår siden, men noe vi har snakket om lenge. Nå kommer vi uansett hvordan det går i valget til å bruke tid og krefter for å få det til. Vi ser hvordan for eksempel Løten og Grue har hatt suksess med gratis bruk av de nevnte arenaer. Nå er det på tide at vi innfører dette også i Åsnes, sier listekandidat til valget, Gunvald Bysveen.

En håndsrekning

Bysveen presiserer at dette skal gjelde alle lag og foreninger i bygda som sysselsetter barn og unge opp til 18 år i en eller annen virksomhet.

Hvor mye det kan frigjøre i midler som kan brukes til mye annet i forbindelse med idretten, illustrerer han ved å peke på at håndballen i kommunen bruker rundt 200.000 kroner til halleie i året. Totalt for all slik virksomhet i de nevnte lokaler, dreier det seg om rundt eller litt under en halv million kroner.

– Det er ingen stor kostnad for kommunen om man ikke får inn den summen i leie når vi vet hvor mye det sparer på at man kan holde barn og unge i sving med idrett og annen kultur. Det vll også ha en betydelig forebyggende effekt. Åsnes har erklært seg en folkehelsekommune, og da må vi ta konsekvensen av det og fjerne leien for barn og unge i virksomheter og aktiviteter som er avhengig av haller, gymnastikksaler og andre kulturarenaer, sier Gunvald Bysveen.

Han ser på en slik ordning som en håndsrekning til og en påskjønnelse til frivilligheten og den enorme innsatsen som legges ned gjennom den.

Bør bidra

– Vi som er ansvarlige som politikere må bidra med noe på dette området. Alle partier har poster i sine program om satsing på barn og unge. Mye av det blir bare en litt ullen post i programmet. Nå har Åsnes Ap lyst til at det blir gjort noe praktisk. Våre ambisjoner er at vi skal ha en kommune det er godt å bo og leve i. Vi har alt det på de fleste områder. Nå har vi lyst til å utvide det litt på denne måten, sier Bysveen.

Nå håper han at Åsnes-folk bruker stemmeretten sin, uansett hvem man stemmer på. Det er første bud til å påvirke de som blir valgt, understreker Gunvald Bysveen i Åsnes Ap.

Kommentarer til denne saken