Ektemannen pågrepet og siktet for drap på Janne Jemtland

OPPTAK AV PRESSEKONFERANSEN: Politiet i Ringsaker har siktet Janne Jemtlands ektemann for drap, mens den 36 år gamle kvinnen er fortsatt savnet. Han ble pågrepet i Brumunddal fredag kveld.

Av

Politiet i Ringsaker har siktet Janne Jemtlands ektemann for drap, mens den 36 år gamle kvinnen er fortsatt savnet. Han ble pågrepet i Brumunddal fredag kveld.

DEL

Se opptak av politiets pressekonferanse over

- Vi har i kveld pågrepet Janne Jemtlands ektemann og han er siktet for drap. Bakgrunnen for pågripelsen er spor funnet på Janne Jemtland og siktedes eiendom, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Janne Jemtlands ektemann ble pågrepet i Brumunddal fredag kveld og pågripelsen skal ha skjedd helt uten dramatikk.

Ektemannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275.

– Vi mener at det er skjellig grunn til mistanke om at ektemannen til Janne har begått drap. Vi har jobbet på eiendommen, og det er disse undersøkelsene som gjør at mistanken vår er styrket. Vi har funnet nye spor i dag, men ønsker ikke å gå i detaljer på det, sier Dalsveen.

Avhør allerede fredag kveld

Politiadvokaten vil ikke si noe om hvordan ektemannen stiller seg til siktelsen han nå er presentert for.

Politiet ønsker å avhøre ektemannen allerede fredag kveld, og han vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag.

Janne Jemtland (36) fra Brumunddal har vært savnet i to uker. Tidligere fredag ble det hentet flere biler fra huset på eiendommen til Jemtland og hennes mann, samt gjort søk i Mjøsa og på avfallsplassen Heggvin.

Tidlig i etterforskningen ble det gjort to funn av blod i nærheten av sentrum av Brumunddal. Det er bekreftet at blodet tilhørte JanneJemtland.

Hun er ikke sett siden natt til 29. desember.

– Fortsatt håp om å finne Janne

Politiet framholder at de fortsatt har et håp om å finne Janne Jemtland, men som følge av siktelsen så erkjenner de nå at de ikke lenger har noe håp om å finne Jemtland i live.

– Vi må anse saken slik at Janne Jemtland er drept, sier Dalsveen.

Ifølge lensmann Terje Krogstad tar familien budskapet svært tungt.

– De tar dette svært tungt, men vi bidrar med svært tett oppfølging. Både familie, venner og barnevernet i Brumunddal bidrar nå, sier han.

Fra politiets side var det en helt bevisst handling å innkalle til pressekonferanse så sent fredag kveld.

– Det var rett og slett av hensyn til barna og familien. Vi ønsket å varsle og forberede de på en best mulig måte, sier politiadvokat Dalsveen. 

LES OGSÅ: Broren til savnede Janne Jemtland: – Nå tar vi én dag om gangen

LES OGSÅ: Janne-saken: – Folk ønsker svar, og når de ikke får svar lager de sine egne

Artikkeltags