(Dessverre er det problemer å se konserten for de som bruker mobiltelefon - men via datamaskin fungerer den utmerket)

Bandmedlem Eskil Brøndbo sier at det er en spesiell tid, men at de vil være der for fansen.

– Nå er det en veldig tøff tid for alle musikere, og hele jobben min er satt på vent. Vi frykter for at hele turnesommeren forsvinner. Så det er veldig dramatisk for oss, og egentlig hele underholdningsbransjen, sier han til Østlendingen.

Men han går fra det alvorlige til det positive.

– Vi vil gjerne gi fansen vår muligheten til å bli med på en konsert hjemme fra stua, eller på hytta. Nå blir den streamet fra Østlendingen og vår Facebook-side. Når vi gjør det sånn, så håper vi at den lokale fansen skal føle seg litt mer verdsatt.

Det er en ny situasjon for det populære bandet, men de prøver å gjøre det meste ut av det.

– Vi må gjøre det beste ut av situasjonen og utvikle oss vi også. Vi skal blant annet ha med gjester og folk kan sende inn på direkten om de har låtønsker. Vi vil jo helst ha våre egne saker, men kan også ta andre forespørsler.

Og selv om det ikke blir konsert på Knettsetra, håper Brøndbo at hyttefolket i Trysil og fansen i Hedmark slipper seg litt løs i stua.

– Jeg håper at folk synger med, tar av seg på overkroppen, og kanskje har noe ekstra i glasset om det trengs. Men i og med at det er en tidlig konsert, så skal dette være noe for hele familien også. De små kan jo glede seg over sanger som «Rompa mi», smiler trommeslageren.

Selv om det er en alvorlig og dramatisk tid for musikere, så klarer Brøndbo og tenke på fortsettelsen.

– Vi har det jo bra i Norge, og det kunne vært verre. Nå er det sikkert en del som sier at vi ikke har noen rett til å klage, men det er viktig at folk forholder seg til reglene, og tar ansvar. Vi må gjøre det på denne måten. Så må folk tenke over hvor godt vi egentlig har det i Norge. Det er mange land som har det verre nå.

Og om det er vanskelig å få energi og engasjement til en sånn type konsert er det ingen tvil om, skal vi tro lillebror Brøndbo.

– Jeg kan love deg at det ikke er noe problem. Gi Bjarne et trekkspill, så er vi i storform. så vi skal gi alt. I verste fall får man se overkroppen til Bjarne, ler han.

Konserten kan du se her på Glåmdalen fredag klokken 19.00.