Lørdag 4. desember braker det løs i Kongsvingerhallen, da inviterer nemlig KIL Fotball og Glåmdalen til fotball-cup for de aller yngste.

Kampene skal spilles fra morgen til kveld, og Glåmdalen er glade for å kunne tilby våre abonnenter direkte tv-sending fra en rekke kamper.

Kamper direkte - og i opptak

- Dette blir kjempegøy. Endelig kan det arrangeres turneringer for barn og unge igjen. Påmeldingen dokumenterer da også at dette har vært etterlengtet. Dette blir en fotballfest, og det er selvsagt stor stas for oss i Glåmdalen å være med på laget som turneringssponsor.

- Vi har produsert alle kampene til KIL Toppfotball denne sesongen, nå skal vi bruke kompetansen vår på å lage en fin sending fra Kongsvingerhallen, hvor det blir en egen TV-bane. Selv om mange av dem som er mest interessert i kampene - spillerne og deres foresatte, ikke får sett sendingene direkte - kommer vi til å legge alle kampene vi filmer ut i opptak, slik at man kan nyte dem når man kommer hjem, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Glåmdalen, Thor Sørum-Johansen.

Måtte sette stopp

KIL Fotballs drevne arrangørstab har hatt noen hektiske påmeldingsuker, men nå er det klart at kapasiteten er sprengt.

- Responsen har vært veldig gledelig, og det er kjempegøy at det er blitt så populært for de yngste å spille cup på en tid av året der sesongen egentlig er avsluttet. Vi kan nå melde om at vi er fullbooket, det er 70 lag som er påmeldt - og det er maksimalt av hva vi kan organisere i løpet av en dag., forteller daglig leder i KIL Fotball, Morten Aasvangen.

Så legger han til:

- Det var flere som ytret ønske om å være med, og det er aldri gøy å si nei. Men med tanke på kapasiteten i hallen, måtte vi dessverre sette strek på 70 lag i år. Planen er å arrangere to cuper hvert år framover. Én cup på våren - og denne cupen inn mot jul. Begge cupene går da innendørs, og tanken bak det er at vi både starter og avslutter sesongen på denne måten.

- Og ved hjelp av samarbeidsavtalen med Glåmdalen - som skal sende mange kamper direkte på sin nettside - gjør det at vi kan gi et tilbud til de som ikke har mulighet til å være i hallen. I tillegg synes vi også det er veldig fint at Glåmdalen vil ta lagbilder av alle de som vil det, sier daglig leder i KIL Fotball, Morten Aasvangen.

Glåmdalen Cup er en cup for de aller minste som spiller aktivt. Det vil bli spilt på 3'er-baner, 5'er-baner og 7'er-baner i Kongsvingerhallen, og spillerne er i aldersgruppen 6 til 12 år.

- Totalt er det 21 fotballklubber som stiller med ett eller flere lag, og det er moro å se at det både er lokale klubber - men også klubber som Enebakk og Holmen som tross alt har litt reisevei.

Påmeldte lag

Bjørkelangen (1 lag)
Brane (2)
Enebakk (1)
Fjellhamar (3)
Furnes (1)
Gjelleråsen (3)
Grue (1)
Haga (1)
HamKam (2)
Holmen (2)
Hvam (5)
Kløfta (3)
Koll IL (2)
KIL Fotball (31)
Løvenstad (2)
Nord-Odal IL (1)
Sand (1)
Skedsmo (1)
Ski IL (5)
Sørum (1)
Vang FL

For puljeoppsett og kampprogram gå til KIL Fotballs hjemmeside

Dyktige arrangører

Aasvangen står i spissen for en stor dugnadsinnsats som skal gjøres i dagene fram mot 4. desember - og ikke minst på selve dagen.

- Det er ganske mye som må organiseres, men vi er godt igang med planlegginga. For min del er det første gang jeg er med på et sånt arrangement, så jeg kjenner litt på at det er nytt.

- Men jeg har med meg et cuputvalg som har gjort dette før og har stor erfaring. De bidrar veldig mye, sier Aasvangen, som blant andre har med seg følgende ressurs-personer på laget: Svein Thorstensen, David Molnberg, Liv Wang Pedersen., Luljeta Rexhaj, Kirsti Skjæran, Øystein Løvberg og sportslig leder Johan Wennberg.