Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil gjøre det lettere for aktører å skilte langs veiene

Frp-Johnsen jubler over svar fra egen statsråd:

Artikkelen er over 6 år gammel

Statsråden ønsker en mer liberal praktisering av regelverket.

Hedmark-stortingsmannen Tor Andre Johnsen sendte et skriftlig spørsmål til partikamerat og statsråd Ketil Solvik-Olsen der han ber regjeringen gjøre det lettere for bedrifter å sette opp skilt langs veiene rundt om i landet.

Svaret han fikk i Stortingets spørretime onsdag var oppløftende, mener Johnsen selv.

Høyre/Frp-regjeringen vil nemlig det samme som Johnsen: Myke opp håndteringen av regelverket.
 

– Kan være viktig

– Serviceskilting og virksomhetsvisning kan ha stor betydning for lokalt næringsliv og turisme, det er derfor viktig å gi god informasjon som ivaretar både lokale og de reisendes interesser, svarer samferdselsminister Solvik-Olsen.

– På dette området ønsker jeg at regelverket praktiseres mer liberalt enn hva som mange opplever har vært tilfellet inntil nå, sier statsråden.

Solvik-Olsen skriver at Vegdirektoratet er i ferd med en gjennomgang av skiltregelverket. De har fått beskjed om å sørge for at relevante aktører som NHO Reiseliv og Innovasjon Norge involveres i dette arbeidet.
 

Vil ha lik praksis

Direktoratet er også bedt om å se på muligheten for å skille mellom ulike veier slik at de samme reglene ikke må gjelde for både europavei og veistump.

Solvik-Olsen viser til at det kommer om lag 1000 søknader om skilting hvert år, og at 90 prosent av disse innvilges.

– Det kan bety at praksisen mange steder fungerer godt, mens det noen steder føres en for streng praksis i forhold til hva dagens regjering vil legge til grunn, skriver statsråden.

Snart ferdig

Arbeidet med å se på skiltregelverket er nå i sluttfase, og det skal være et møte mellom Landbruks- og matdepartementet, Samferdselsdepartementet, Virke og Vegdirektoratet i starten av mars der temaet vil være skilting og småskala reiselivsbedrifter.

Johnsen, som ba om en liberalisering av praktiseringen fram til nytt regelverk er på plass, sier til Glåmdalen at han er godt fornøyd med svaret.

– Jeg er kjempeglad og fornøyd på vegne av næringslivet og bilistene, sier han og håper lokale aktører kan nyte godt av dette.

Kommentarer til denne saken