Har begynt på behandlingen av varslersaken

I GANG: Setterådmannen har fått oversendt varslersaken, og sier at han skal ha møte med varsleradvokaten over helga.Foto: S. Fossen

I GANG: Setterådmannen har fått oversendt varslersaken, og sier at han skal ha møte med varsleradvokaten over helga.Foto: S. Fossen

EIDSKOG: Neste mandag møtes setterådmannen og varslerens advokat for å avklare hvordan varslersaken skal behandles.

DEL

I mandagens Glåmdalen ble vedtaket fra kommunestyremøtet i Eidskog omtalt.

Det ble også brevet fra varslerens advokat, Birthe Eriksen, om at de ikke ville gi noen fullmakt til å oversende saken før både lovlighetskontroll var gjennomført og kommunerevisjonen hadde sett på saken.

Les også: Fylkesmannen i Oslo inn varslersaken

Nå har Eriksen og setterådmann Jan Reinert Rasmussen avtalt å møtes for å avklare hvordan de skal gripe an saken videre.

– Jeg har fått oversendt varselet fra Eriksen, og skal ha et møte med henne på mandag, sier Rasmussen.

Han sier at arbeidet med å vurdere saken har kommet i gang, og at saken ikke blir liggende i et halvår til.

– Da jeg hørte at jeg hadde blitt valgt enstemmig, tok jeg kontakt med Eriksen, og vi skal nå møtes.

Varslersaken

I begynnelsen av august fikk kontrollutvalget oversendt en omfattende varslersak fra advokat Birthe M. Eriksen på vegne av en kommunalt ansatt.

Svært få kjenner til innholdet i varselet, men etter det Glåmdalen erfarer er det kommunens administrative og politiske ledelse som er omvarslet og/eller meldt inhabile.

Fungerende ordfører har nektet kontrollutvalget å informere kommunestyret for å få et signal om videre håndtering av varselet. Ordfører henviser til at hun må følge korrekt saksgang.

Varsleren og vedkommendes advokat har nå formelt trukket saken, og vil forsøke å få den belyst via andre kanaler. Hvis nødvendig vil de stevne Eidskog kommune for retten.

Advokat Birthe M. Eriksen har opplyst til Glåmdalen at varselet er på 82 sider, med over 100 underbilag.


Artikkeltags