"Våren vi aldri glemmer"

Russesjefer: Ada Lindberg, Liv Sandra Røhr og Leha Carmen Foss.

Russesjefer: Ada Lindberg, Liv Sandra Røhr og Leha Carmen Foss.

Russen 2020 får en russetid vi aldri har sett maken til.

DEL

KOMMENTAR:Det er selvsagt en bagatell i den store sammenheng, men for de mange tusen avgangselevene som hadde sett fram til russefeiring med gamle og nye venner, er det naturligvis fryktelig leit at koronaviruset stopper alt av fest og moro. Selv om enkelte klamrer seg til håpet om at verden skal returnere til normalen i løpet av noen uker, er det en betydelig risiko for at det knapt blir noen russefeiring overhodet.

I hvert fall ikke noe som ligner på den russefeiringen vi har lært den å kjenne de senere årene.

17. mars skulle det vært russedåp i Bæreia. Den ble naturligvis avlyst. Alle, inkludert russen, må inntil videre begrense omgang med andre mennesker til et minimum. Men dette er trolig bare starten på kanselleringene. For Kongsvinger-russen er Landstreff Fredriksten blinket ut som ett av vårens høydepunkter. Festivalpass til godt over 2000 kroner stykket er kjøpt inn. Fire busser og flere mindre russebiler har planlagt å ta turen bare fra Kongsvinger. Arrangementet varer fra 24.–26. april, altså over en måned fram i tid. Likevel må koronasituasjonen utvikle seg i positiv retning betydelig fortere enn dagens prognoser tilsier, dersom dette – og andre russetreff – skal la seg gjennomføre. Foreløpig er ikke treffet i Halden avlyst, og vi håper naturligvis på russens vegne at forholdene raskt blir slik at festen kan gjennomføres. Det vil i så fall innebære at landet er mer eller mindre ute av unntakstilstanden om en drøy måned. Bare de mest optimistiske tror på det.

For russen er det selvsagt veldig leit at feiringen i beste fall blir sterkt amputert. Russepresident Leah Carmen Foss ved sentrum videregående er bekymret for medelevers psykiske helse hvis alt avlyses, og et av ungdomstidens høydepunkter erstattes av uker i tilnærmet isolasjon.

Bekymringen er reell, og gjelder slett ikke bare russen. Korona-tiltakene kommer til å tære på. Vi er i en situasjonen som kommer til å gjøre flere enn dem som rammes av viruset syke.

Våren 2020 blir garantert en tid russen aldri glemmer. Men det av helt andre grunner enn de hadde sett for seg.


Artikkeltags