Snøen kan gi vanskelige kjøreforhold

SNØ: Det har begynt å snø lengst sør på Østlandet.

SNØ: Det har begynt å snø lengst sør på Østlandet.

Av , og
Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir ingen store snømengder i vår region, men nok til at det kan gi vanskelige kjøreforhold.

DEL

SISTE FRA ROMERIKE: Vegtrafikksentralen opplyser at alle mannskaper er i sving for å sikre at snøen ikke skaper noen problemer i trafikken.

– Foreløpig har vi ikke hatt noen problemer, men det er først nå snøen begynner å legge seg, forteller trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Statens vegvesen.

– Burde ikke være overraskende

Ifølge henne er tilbakemeldingen fra entreprenørene som er ute på veiene klar:

– Alt av tilgjengelig mannskap er kalt ut. Allerede mandag kveld fikk vi beskjed om at de var i beredskap, sier hun.

Selv om det var varslet nedbør og snø fra tidlig tirsdag morgen, lot snøen vente på seg.

– Det var fint at det ikke la seg midt i rushtrafikken. Nå gjenstår det å se om det blir problemer utover dagen, men så lenge folk avpasser farten og kjører etter forholdene så håper vi det skal gå bra, sier Key-Nilsen og fortsetter:

– Snø i november i Norge burde ikke komme som en overraskelse for bilistene.

Kollisjon ved Hagan-senteret

Om det var snøværet som var årsaken til et trafikkuhell ved innkjøringen til Hagan-senteret i Nittedal i 09.40-tida tirsdag skal være usagt, men de to bilene som kolliderte fikk mindre materielle skader, ifølge operasjonsleder Arild Bråthen i Øst politidistrikt Romerike.

– Det dreier seg om et vikepliktbrudd, men det ble ingen personskader, opplyser Bråthen.

Nødetatene har vært på stedet, og politiet skriver på Twitter klokka 10.20 at de en av de involverte er kjørt til legevakt, mens en annen person er kjørt til Ahus for videre undersøkelser.

Politiet oppretter sak på forholdet.

Veien er ryddet og åpen.

Kan gi utfordringer

Tirsdag morgen oppfordrer Meteorologisk institutt bilistene som fortsatt ikke hadde skiftet til vinterdekk om å la bilen stå i dag.

– Det er ikke så store snømengder, men det er første snøfall i lavlandet på Østlandet, og det kommer på bunnfrossen bakke. Det kan erfaringsmessig gi utfordringer – først og fremst på mindre sideveier, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til VG.

Det er sendt ut OBS-varsel i seks fylker på Østlandet tirsdag morgen.

Meteorologisk institutt oppfordrer bilister på Østlandet som fortsatt kjører med sommerdekk, til å la bilen stå på tirsdag, da de venter årets første ordentlige snøfall.

Snøen har allerede tidlig i morgentimene skapt problemer på Sørlandet og Vestlandet.

På Østlandet er det ventet vanskelige kjøreforhold, spesielt i ytre strøk. I Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Østfold er det fare for glatte veier mellom klokken 6 og 12 tirsdag.

– Det er ikke meldt så store snømengder, men det er første snøfall i store deler lavlandet på Østlandet, og det kommer på bunnfrossen bakke. Det kan erfaringsmessig gi utfordringer, mener meteorologene.

Meteorologen tror været tirsdag morgen igjen kan skape problemer i natt til onsdag.

Prognosene viser at snøen etter hvert går over til sludd og regn mange steder. Men vi kan ha utfordringer i bakkant av snøværet med nattefrost tirsdag kveld, hvor våt veibane kan fryse til.

HER KAN DU SJEKKE VÆRET NØYAKTIG DER DU BOR | Kongsvinger | Flisa | Skotterud | Skarnes | Sand | Årnes | Kirkenær | Våler

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags