Gå til sidens hovedinnhold

Derfor var det godt og varmt da du syklet til jobb onsdag morgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi får både det beste og verste på værfronten de neste dagene, alt etter hva du foretrekker.

Noen måtte kanskje gni øynene enda gang da de sto opp og kikket på gradestokken onsdag morgen. I Elverum viste termometeret hele 15 grader. Ute var det fønvind, og for de som sykler til jobb eller skole, ble det en heller behagelig affære.

– Årsaken er restene etter en tropisk storm som heter Helene. Det er en medvirkende årsak til at denne varmluften pumpes opp til våre områder, forklarer vakthavende meteorolog Per Egil Haga til Østlendingen.

Sjøl om den er svekket, fortsetter den å pumpe varm luft. På Vestlandet og i fjellet vil dette gi vind i storm styrke, men i vårt område resulterer det i frisk bris utsatte steder, men kanskje med noen kraftige vindkast onsdag kveld og natt til torsdag.

Det ligger dermed an til en behagelig onsdag værmessig. Temperaturen kan komme helt opp i 20 grader.

I kveld vil et nedbørssystem passere, men også torsdag skal bli fin sjøl om det da vil bli litt kjøligere i lufta. Det var de gode nyhetene for dem som liker finvær. Fredag blir det skikkelig høstvær igjen.

– Da kommer et nytt kraftig lavtrykk opp fra sørvest. Det kan gi godt med regn. Det er en litt usikker prognose, men det kan også bli godt med vind i skiftende retninger fordi lavtrykket passerer over Sør-Norge, sier Haga.

– Natt til lørdag kan bli ganske kraftige vindkast fra nordvest som vi nok kommer til å sende et farevarsel på.

Utover lørdagen vil det roe seg, skyene trekke unna, og vi vil få bra vær igjen, men da med temperaturer som er mer normale for årstiden på maks en 10–12 grader.

 

Kommentarer til denne saken