Gå til sidens hovedinnhold

Vått valgvær over nesten hele landet

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Det skal holde hardt om sola bryter igjennom og anviser noen skattekiste ved regnbuens fot på valgdagen. Vi kan nok vente oss et begredelig valgvær.

I Sør-Norge bør de aller fleste være forberedt på regn når borgerplikten skal utføres mandag, mens folk lenger nord kan regne med lettere vær.

Meteorologisk institutt varsler ustabilt vær både sør og nord for Stad og Dovre på valgdagen. Selv om det kan bli en del fint vær enkelte steder i Nord-Norge, bør en mange steder også der være forberedt på nedbør.

– I Sør-Norge bør man absolutt ha med paraplyen dersom en skal ut og stemme, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

Han sier værutsiktene er litt bedre lenger nord, men at det også der vil bli høyst variable forhold. I tillegg vil det blåse kraftig flere steder, spesielt i Troms og Finnmark hvor det er varslet sterk kuling tidlig på valgdagen. Også i Agder-fylkene og langs kysten av Telemark vil det bli kraftig vind mandag, men det er uvisst om den vil komme fra venstre eller høyre.

– Det blir mest vind langs kysten og mer normalt innover i landet, sier Gislefoss.

For Østlandet varsles det liten kuling og varig regn mandag. Dessuten kan lokalt komme mye nedbør. Det samme varselet er gitt for fylkene lenger vestover. Både Telemark og Agder må regne med vind og kraftig nedbør, og i Rogaland tas det forhold om at det også kan komme torden. Lenger nordover blir regnet mer spredt.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken