Lei av regnet? Østlandet blir helgas værvinner

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det går mot en variert værmessig helg som ifølge meteorologen spenner fra den siste sommervarmen i Finnmark til fare for liten storm på kysten i Midt-Norge.

DEL

Inngangen blir fin. Østlandet ser ut til å få en varm og fin inngang på helga med mye sol.

Ifølge yr.no skal det bli sol og 20 varmegrader i Kongsvinger på fredag.

– Det kan også glimte til i deler av Møre og Romsdal fredag. De har sørøstlig vind og kan få en temperaturmessig piff. Vi skal ikke se bort fra det blir over 20 grader i Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Er vi heldige ser vi 25 grader, sier statsmeteorolog Jon Smits ved Meteorologisk institutt til NTB.

Men først skal det regne en hel del. På Østlandet kan det enkelte steder onsdag komme mellom 20 og 40 millimeter nedbør.

Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Hedmark og Oppland blir hardest rammet.

Siste smak av sommer

Lørdag er det fare for regn over store deler av landet.

På Østlandet oppleves dette som litt regn som farer forbi. Det stanser i Nordland, mens Troms og Finnmark får oppholdsvær.

– I deler av Troms og kanskje særlig i Finnmark kan vi ende opp med over 20 grader. De får forte seg å nyte det. Når vi kommer til søndag kan det bli mer skyer og større sjans for regnbyger, sier Smits.

Dominerende for værsituasjonen i helga er et lavtrykk som beveger seg fra nord i Nordsjøen til sør i Norskehavet.

– Det er litt høsttakter over dette. Totalt sett i løpet av helga er det nok Østlandet som kommer best ut av det, sier Smits.

Kan bli liten storm

Størst oppmerksomhet rundt været bør båtfolk ifra Stad og nordover til Nordland ha. Spesielt hvis du har tenkt deg ut i båt.

– Her blir det temmelig mye vind på lørdag. Vi snakker om sterk kuling, og til og med mulig liten storm.

Værvinneren blir med andre ord Sør- og Østlandet som får over 20 grader. Så langt ute i august bør Finnmark og Troms være fornøyd med 20 pluss. Lørdag kan bli siste sommerdag her i år.

HER KAN DU SJEKKE VÆRET NØYAKTIG DER DU BOR | Kongsvinger | Flisa | Skotterud | Skarnes | Sand | Årnes | Kirkenær | Våler

Artikkeltags