Meteorologene varsler våt start på uken

VÅTT: Det er duket for regnbyger i starten av uken. FOTO: SCANPIX

VÅTT: Det er duket for regnbyger i starten av uken. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mulighet for ettermiddagsbyger over store deler av Sør-Norge.

DEL

Det kan være smart å nyte resten av helgen. 

Søndag kan bli den varmeste dagen på en god stund, og allerede mandag venter Meteorologisk institutt at det kan komme regnbyger over store deler av Sør-Norge.

– Mandag kan det komme ettermiddagsbyger på Sørlandet og Østlandet. Det er også mulig med spredte byger i indre strøk og lenger vest opp mot Trøndelag, sier statsmeteorolog Tone Christin Taule ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Mest i Agder

Det er Sørlandet som ligger an til å få mesteparten av nedbøren.

– Det er snakk om spredte byger med torden. Mest utsatt er Agder, samt Telemark, men det kan gå helt opp til Oslo, sier Taule.

Hun understreker at det ikke vil være nok til å stoppe den store skogbrannfaren i store deler av landet, som har blant annet ført til totalforbud mot grilling både i Øst og Vest.

– Sannsynligvis kommer det for lite nedbør til det, siden det er veldig tørt nå, men det kan komme ettermiddagsbyger også tirsdag, sier Taule.

Også på tirsdag er det Sørlandet som er mest utsatt. 

– Muligheten for byger gjelder både Øst- og Vestlandet, men mest i de sørlige områdene. Det ser ikke ut til å bli så mye nedbør nord for Sognefjorden, men Rogaland og Hardanger kan få byger, sier Taule.

I langtidsvarselet til Yr står det riktignok at det vil være svært så solrikt og regnfritt. Det betyr imidlertid ikke at det ikke kan komme regn.

Det skyldes at symbolet blir satt for en lang periode og værsymbolet bare viser starten på perioden.

Varmest søndag

Ellers kan det være smart å nyte været nå. Selv om det er ventet høye temperaturer også i neste uke, ser søndag ut til å bli den varmeste dagen på en stund.

– Men det blir fortsatt fint og varmt ut en stund, før vi ser gradvis litt lavere temperatur inn mot helgen. Da ser det ut til å bli litt kjøligere og mer ustabil luft. Vi kan også venter oss litt flere byger da, sier Taule.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags