– I dag kommer det lett og ledig «kostesnø», men i morgen kommer det nok litt fyldigere snø over Hedmark

LETT SNØ: Snøen som kommer lørdag er lett og luftig, og kan nærmest bare blåses vekk, ifølge meteorologene. Her fra et tilfeldig valgt bilpanser i Leiret. Foto: Kjetil Brorson Dahl

LETT SNØ: Snøen som kommer lørdag er lett og luftig, og kan nærmest bare blåses vekk, ifølge meteorologene. Her fra et tilfeldig valgt bilpanser i Leiret. Foto: Kjetil Brorson Dahl

Artikkelen er over 1 år gammel

Det opplyser vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt overfor Østlendingen lørdag.

DEL

Fra midnatt til klokken 12.00 lørdag hadde det kommet 1,7 millimeter nedbør ved Trysil værstasjon.

– Her har nedbøren vært noe beskjeden. Maksimalt 0,1 til 0,2 millimeter per time. På Rena flyplass har det vært noe mer nedbør, med opptil 0,4 millimeter på en time – men fortsatt beskjedne mengder nedbør, sier Løvdahl til Østlendingen.

Det snør over store deler av Hedmark lørdag formiddag.

– Det som kommer nå er ganske lite. I løpet av søndagen er snømengden ventet å øke, sier han og beskriver dagens snøvær som et lite dryss.

– Selv om snømengden søndag er økende, er det ikke ventet store mengder nedbør da heller, legger han til og anslår at det søndag vil komme mellom 5 og 10 millimeter nedbør over Hedmark.

Hvor mye dypere snøen blir av det er det vanskelig å si noe konkret om, ifølge meteorologen.

– Snøen som kommer er så luftig og ledig. I hvert fall i dag. Det er «kostesnø». Man trenger ikke skuffe for å få den bort. Det kommer nok litt mer på søndag, men det er fortsatt mulig å koste den vekk også da, sier han.

– Man trenger ikke å gå til innkjøp av snøfreser?

– Det er ikke urovekkende mengder snø for en hedmarking det som kommer nå. Selv om snøen som kommer søndag ikke er like lett som i dag, så er det fortsatt innenfor det man kaller lett snø, beroliger meteorolog Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken