Meteorologen: – Regnet blir ikke noen problemer hos dere

Det er mer regn i vente på Romerike, men det vil ikke by på store problemer.

Det er mer regn i vente på Romerike, men det vil ikke by på store problemer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Himmelens sluser har åpnet seg over oss, men meteorologen kaller det normalt høstregn.

DEL

Det var fryktet værkaos i helga slik som på Sørlandet, men situasjonen blir ikke så ille som først varslet.

– Det blir ganske vekslende i dagene fremover. Det blir litt lettere på formiddagen i dag og regnet gir seg ved lunsjtider. Det kan bli noen timer med oppholdsvær, men det er enkelte regnbyer i bakkanten her, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk insititutt.

Fra i går morges frem til klokka åtte i dag har det regnet 8,8 millimeter i Skedsmo, og på Gardermoen foreløpig 3,6 millimeter.

– Det regner nok fem millimeter til i dag. Det har ikke kommet så mye i deres distrikt foreløpig. Den nedbøren som passerte Sørlandet og Telemark i går, passerer dere nå. Det blir ikke noen problemer hos dere, det blir bare normalt høstregn.

Regnfull søndag

– Nå ligger uværet over Buskerud, sørlige deler av Oppland og sør i Hedmark. Det er ikke lenger så ille som fredag kveld, men nedbøren varierer veldig i intensitet, forteller statsmeteorolog Håkon Mjelstad til NTB.

Han sier at det både over Sørlandet og lenger nord på Østlandet vil gå over i løpet av ettermiddagen, før det kommer en runde med heftig regn lørdag kveld og natt til søndag.

– Det kan bli aktuelt med farevarsel i forbindelse med den neste runden av regn, men det vet vi foreløpig ikke så mye om. Det er ikke så veldig dramatisk, men når det kommer veldig mye vann fort, så blir det ekstremt på kort tid, sier Mjelstad.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags