Værvarslet endrer seg fra time til time, men det ser ut til å bli tørrere!

Det kommer til å bli vått neste uke også, men det blir langt tørrere enn i uka som var. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det kommer til å bli vått neste uke også, men det blir langt tørrere enn i uka som var. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

Nesten 50 millimeter nedbør i Kongsvinger denne uka.

DEL

Det er nok mange som har sett seg lei på regnværet nå. Siden forrige søndag har det falt 45 millimeter nedbør over målestasjonen på Kongsvinger, ifølge yr.no.

Det er vått. Nøyaktig like mye nedbør målte nemlig den samme stasjonen i hele juli måned.

Bare i mai (52 millimeter) og august (124,5) er det så langt i år blitt målt mer over en hel måned enn det forrige uke ga.

Til uka blir det trolig langt tørrere. Uten at du trenger å finne fram solkremen og pakke vekk regntøyet av den grunn.

For selv om det trolig blir mye tørrere, er værvarselet veldig usikkert.

- Det er ikke så mye annet å si enn at vi ikke vet helt hvordan det blir. Prognosene er veldig usikre, fra tirsdag er det veldig usikkert, sier statsmeteorolog Bente Wahl.

Jobben hennes er enklere når det er kraftige fronter av enten høytrykk eller lavtrykk.

- Vi blir liggende i ingenmannsland, det er noen små lavtrykksystemer, ingen store lavtrykk, men vi får ikke noen skikkelige høytrykk heller, sier hun.

Og værvarslet endrer seg fra time til time. Lørdag kveld var det tirsdagen som skulle bli våt og resten av uka tørr. Natt til søndag endret varselet seg og sa at onsdagen skulle bli klissvåt. Mens Wahl snakker med Glåmdalen endrer det seg igjen.

- Og dette kommer til å endre seg igjen. Det blir kanskje en dag som blir veldig våt, men det er vanskelig å si hvilken dag det blir, sier Wahl.

Artikkeltags