Været skaper flytrøbbel – kan få følger hele mandagen

Av

En rekke fly som skulle kommet til, eller reist fra Oslo lufthavn mandag morgen ble kansellert.

DEL

11 avganger og 14 ankomster har så langt blitt kansellert på Norges hovedflyplass mandag morgen og ettermiddag. I tillegg er flere forsinket.

Og det ser ut til å fortsette utover.

– De aller fleste avgangene har gått, men det har vært noen kanselleringer, og vi forventer følger av dette utover dagen, forteller kommunikasjonssjef i Avinor Kristian Løksa.

Lavt lufttrykk

Flere av kanselleringene har rammet Widerøe, som har slitt med for lavt lufttrykk. Dette rammer de minste flyene av typen Dash-8, som ikke er sertifisert for slike forhold.

Lufttrykket spiller blant annet inn når flyene skal lande. Pilotene stiller da inn flyets instrumenter etter en rekke værforhold, deriblant lufttrykket, for å måle hvor langt unna bakken flyet er.

– Dette er kritisk for å ivareta sikkerheten. Derfor opererer vi ikke nå, forteller kommunikasjonsjef i Widerøe Catharina Solli til NTB.

Også SAS har hatt flere kanselleringer mandag morgen. Her spiller både vær og tekniske problemer inn, ifølge Dagbladet.

«Elsa» kommer

Det er ventet mer vær utover mandagen. yr.no har sendt ut rødt farevarsel mot ekstrem høy vannstand langs store deler av kysten i Sør-Norge i forbindelse med ekstremværet «Elsa» som slår inn over landet.

Dette tar til fra og med rundt klokken 15.00 mandag ettermiddag, og det er ventet at det avtar fra og med tirsdag morgen og utover ettermiddagen.

Løksa i Avinor anbefaler alle flypassasjerer å møte opp til avtalt tid og følge informasjon gitt av flyselskapene.

Tips Oss
SMS/MMS: GLTIPS til 2005 E-post: tips@glomdalen.no Telefon: 62 88 25 00 Video: Send video!

Artikkeltags