Snømangel skal ikke få ødelegge vinterfesten

BLIR VINTERFEST: – Uansett vær og føre så blir det vinterfest, men dessverre ingen snøskulpturer her i år, sier kultursjef Cathrine Hagen.

BLIR VINTERFEST: – Uansett vær og føre så blir det vinterfest, men dessverre ingen snøskulpturer her i år, sier kultursjef Cathrine Hagen. Foto:

Vinterfest første uka i februar er blitt tradisjon og suksess. Akkurat nå er det bare blåis som vitner om vinter. – Det er klart vi helst vil ha et fint hvitt teppe, gjerne skikkelig mye snø. Men snømangel skal ikke stoppe vinterfesten vår.

DEL

Det sier kultursjef Cathrine Hagen i Våler. Det nærmer seg tid for årets utgave av vinterfesten. Noe kommer til å bli borte i forhold til tidligere år, noe nytt kommer til.

– Vi skal nok få til et program som engasjerer og trekker folk. Ikke minst blir det mer for ungdom og de yngre ellers, lover kultursjefen.

Ingen snøskulpturer

Tradisjonen har vært å åpne det hele en fredag med snøskulpturene, noen år også isskulpturer, på tunet foran kommunelokalet. Det blir ingen slik skulpturpark denne gangen. Årsaken til det er flere, nemlig at ungdomsskolen ikke har kapasitet til å lage skulpturene i vinter. Ikke er det snø heller i øyeblikket, og ikke er det varslet bra med snø før det hele drar i gang siste dagen i januar heller.

– Det er ikke noe vi får gjort med det. Vi får heller bruke krefter og kreativitet til å finne på noe annet. Vi har noen ideer, sier kultursjef Cathrine Hagen.

Nytt innslag blir ungdomsrådets arrangement i Vålbekksundet søndag kveld 2. februar. Da blir det utekino for barn og unge, og det blir etter all sannsynlighet filmen «Frost» som skal vises.

– Ungdomsrådet har vært ivrig etter å få til noe for de unge, og dette blir veldig spennende og kanskje noe som kommer for å bli, sier Hagen.

Familiedag

Et annet populært innslag under tidligere vinterfester har vært Rolf Arne Lie Holters lørdagskveld med venner i kommunelokalet. Det har trukket mye folk der alle har gått veldig fornøyd hjem etter endt forestilling.

– Det er synd at det ikke blir noe av det denne gangen. Vi får forsøke å finne noe annet og håper Rolf Arne kommer med igjen senere, sier Cathrine Hagen.

Ellers blir det allsangkveld i en av grendene, det blir jazzkonsert i kommunelokalet, det blir forfatterbesøk, og det blir arrangement i biblioteket for de yngste. Vinterfestgudstjeneste blir det i kirken.

– Nytt av året er familiedag på idrettsplassen. Selvsagt hadde det vært fint med snø og skiføre til det også. Men vi må bare finne på aktiviteter som det går an å gjennomføre, uansett hvordan det ser ut på bakken, sier kultursjef Hagen.

Nå skal programmet for hele vinterfestuka spikres, og om snaue tre uker braker det løs.

Artikkeltags