Gå til sidens hovedinnhold

Billigere vann i Kongsvinger, Grue og Nord-Odal

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Vann- og avløpsgebyrene blir lavere for GIVAS-abonnentene i Kongsvinger, Nord-Odal og Grue. I Eidskog derimot blir det en økning.

– GIVAS’ prioriteringer og fokusområder gir resultater, og det medfører at gebyrene kan reduseres tross for generell lønns- og prisvekst, skriver GIVAS selv i en pressemelding.

– Selv om det tekniske etterslepet i sektoren fortsatt er stort, synes det at det forebyggende arbeidet gir resultater i form av reduserte driftskostnader, legges det til.

– Lønnsomhet på sikt

Slik blir endringene for gjennomsnittsabonnentene:

Nord-Odal: Vanngebyret reduseres med 5 prosent, avløpsgebyret reduseres med 10 prosent.

Kongsvinger: Vanngebyr reduseres med 10 prosent. Avløp holdes uendret.

Grue: Vanngebyret reduseres med 3 prosent, Avløp holdes uendret.

Eidskog: Avløp økes med 6,5 prosent, vanngebyret vedtas ikke av GIVAS, men følger satsene til Kroksjøen vannverk.

– Etter flere år med saker i media om at vi ligger på gebyrtoppen, kan vi endelig vise at de tiltak vi gjennomfører, vil lønne seg på lang sikt. Vi har hele tiden vært klare på at vi ikke skal skyve foran oss et stort vedlikeholdsetterslep til neste generasjon, sier Elin Køyen Hansen i den samme pressemeldingen.

Hun er GIVAS' representantskapsmedlem og kommunestyrerepresentant i Nord-Odal.

Slitte anlegg i Eidskog

Når Eidskog kommune øker gebyrene på avløpssiden, forklares det på denne måten:

– Renseanleggene i Eidskog er generelt nedslitte og overholder ikke dagens krav til utslipp og arbeidsmiljø, og GIVAS arbeider i disse dager med å lage gode planer for oppgradering av renseanleggene. Hva som til slutt blir resultatet, skal forankres godt i befolkningen før det settes ut i livet. Her er det viktig å finne den beste løsningen i et livsløpsperspektiv, opplyser Hanne Rolsdorph, daglig leder i GIVAS.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.