Gå til sidens hovedinnhold

Headhuntet til ny lederjobb

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: GIVAS-sjef Thomes Trømborg slutter for å bli daglig leder i selskapene Nedre Romerike Vannverk IKS (NRV) og Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRA).

– Hovedgrunnen til at jeg takket ja til denne jobben, er at dette er et vekstområde der det skjer noe hele tiden. Det blir spennende å kunne ta del i denne utviklingen, sier Trømborg.

Han hadde slett ikke planlagt å slutte i GIVAS, og var ikke søker i første runde til den utlyste stillingen på Romerike.

– Jeg ble bedt om å søke, og har hatt en god dialog med styrene i begge selskapene, bekrefter Trømborg, som fikk mer og mer lyst på stillingen.
Han vil tiltre den nye lederjobben på Lillestrøm innen 1. mai, og får cirka 70 ansatte under seg.
 

Har hatt det bra i GIVAS

– Jeg trives veldig godt i GIVAS der det også skjer mye og vil skje mye videre. Det er hyggelige kolleger der, og jeg hadde i utgangspunktet ikke noe ønske og behov om å flytte på meg. Jeg har lært mye på de seks årene i GIVAS. Spesielt om hvor mye infrastruktur vi er avhengig av som vi ikke legger merke til, sier Trømborg.

Han har også erfart spenningsforholdet mellom faglige og politiske hensyn i et kommunalt eid selskap.

– Vi jobber i et 50- til 100-årsperspektiv mens politikerne jobber ut fra et fireårsperspektiv. I vann- og avløpssektoren kan vi ikke drive med kortsiktige løsninger, det blir for dyrt, sier han.
 

– Kommuniserer godt

– Trømborg kommuniserer godt, er visjonær og ambisiøs og fyller svært godt den profil vi mener er den rette som leder for våre selskaper, sier Lars Næss styreleder i NRA IKS i en pressemelding.

Lederne og nestlederne i styrene i de to selskapene har i samarbeid med et profesjonelt rekrutteringsselskap jobbet målrettet med å hente inn den nye lederen etter at Ingar Tranum valgte å si opp for å søke andre jobbmuligheter.

NRV og NRA dekker Fet, Sørum, Nittedal, Lørenskog, Rælingen og Skedsmo kommuner.

Kommentarer til denne saken