Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Karin tatt på senga av sine egne

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Hun ante ingenting om drahjelpen hun skulle få der hun diskuterte med en opprørt velger. Men plutselig var hele partiapparatet fra Oslo på plass.

– Nå ble jeg helt satt ut. Jeg ante ikke at SV sentralt hadde bestemt seg for å hjelpe oss i Kongsvinger, sier en overrasket Karin Andersen.

Det var da stortingsrepresentanten sto på valgstand for SV i Kongsvinger sentrum lørdag at et manns- og kvinnesterkt lag fra SVs partikontor i Oslo uventet dukket opp for å gi sin Hedmark-kandidat hjelp i kampen om velgerne.

Åtte ekstra på laget

– Meningsmålingene tyder på at det vil bli en utrolig hard kamp om sistemandatet i Hedmark, og at det trolig vil stå mellom Fremskrittspartiets Tor André Johnsen og vår egen Karin Andersen. Vi har diskutert hvor i landet vi best kunne hjelpe våre egne kandidater, og valgte Hedmark. Det er vanskelig å finne et fylke som illustrerer tydeligere akkurat nå hva dette valget handler om, mener SVs partisekretær Audun Herning.

Med åtte ekstra SV-ere på laget, til og med kledd i T-skjorter med bilde av Karin Andersen, var SV for en gangs skyld det desidert største partiet av samtlige som solgte sitt budskap i Kongsvinger denne helgen.

Hårfine marginer

SV vet at marginene for å få en stortingsplass kan være ytterst små. Tre av de fem gangene Andersen er blitt valgt inn har det vært med hårfin margin og via utjevningsmandat.

Hvis Karin Andersen dermed skal få sin sjette periode på Stortinget, og bli eldste kvinne i nasjonalforsamlingen, kan åtte ekstra valgmedarbeidere under en valgstand i Kongsvinger være tungen på vektskålen.

I hvert fall håper Audun Herning og resten av SV-mannskapet det.

 

Frp tror ikke det hjelper

– Tror du ekstramannskapet fra SV i helgen vil være nok til å dytte Hedmark Frp ut av Stortinget, Johan Aas?

– Nei. Jeg føler at vi virkelig er i siget, og det er en utrolig god stemning i partiet. Jeg har aldri opplevd en valgkamp der vi har fått så mange gode tilbakemeldinger heller. Jeg tror Tor André Johnsen kommer inn med god margin, og at det blir Karin Andersen og Aps Tone Sønsterud som må kjempe om sistemandatet i vårt fylke, sier lederen i Hedmark Fremskrittsparti.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.