Lise Berger Svenkerud blir ny ordfører i Våler. Hun gikk fra et møte med Venstre, Sp, Bygdelista og SV etter at de tilbød henne å bli varaordfører i 20 prosent.

Hun gikk rett i møte med Ap og Pensjonistpartiet, og i løpet av kort tid fikk hun ordførerrollen. Ap kastet sin egen kandidat Hilde K. Riseng og vil støtte Våler Høyre og Lise B. Svenkerud, som er halvparten så store.

De tre samarbeidspartiene får nå slik fordeling: Ap 6 mandater, Høyre 3 mandater og Pensjonistene 1 mandat. De har dermed en knappest mulig flertall 10-9 til mandagens konstituerende kommunestyre.

– Jeg er både spent og forventningsfull. Jeg tror jeg får mer gjennomslag for min egen politikk sammen med Ap enn sammen med de fire andre partiene. Både Høyre og Ap er store og styringsdyktige, så dette tror jeg blir bra, sier Lise B. Svenkerud, som ikke så for seg et slik samarbeid da valgkampen startet.

Hun har stadig vært i tottene på ordfører Kjell Konterud og kritisert Ap fordi de hadde for stor makt. Nå skal de altså ha et valgteknisk samarbeid.

– Du er ikke redd du bli oppfattet som maktkåt med et slik samarbeid?

– Det håper jeg virkelig ikke. Det handler om å komme i en posisjon hvor man får utført noe, og det tror jeg at Høyre får nå. Dette er lokalpolitikk, og vi vil det beste for Våler alle sammen, sier Svenkerud.

– Velgerne i Våler ønsket en endring, og det får de. Det kan jeg garantere. Det blir en annen kurs nå, og nye koster i alle retninger, sier Svenkerud. Espen Svenneby (Ap) blir varaordfører i Våler.