Arbeiderpartiet i Nord-Odal ser ut til å gjøre et sensasjonelt godt valg. Partiet har fått 64,5 prosent av forhåndsstemmene.

Det er en framgang på 15 prosent siden valget for to år siden.

Her oppdateres valgresultatene for Nord-Odal!

Ifølge forhåndsstemmene vil Nord-Odal Arbeiderparti få 16 representanter i kommunestyret, to flere enn i dag.

Det er nesten litt Gerhardsen-takter over en så god prognose når forhåndsstemmene er telt. I 1957 fikk Arbeiderpartiet en oppslutning på 48,3 og rent flertall i Stortinget. Det var Gerhardsens tredje regjering.

- Jeg er utrolig glad for å få så stor oppslutning ved forhåndsstemmene, men jeg forskutterer ingenting, sier Lise Selnes.

Hun registrerer også med glede at det ser ut til at Ap gjør et godt valg i hele distriktet.

- Vi har hatt en trygg øknomisk styring, er ute av ROBEK og leverer gode kommunale tjenester. Dette er en spore til jobbe videre, sier hun og understreker at hun ikke tar seieren på forskudd.

- Stor forventninger kan også gi stor fall, sier hun.

Under Glåmdalens valgvake som foregår akkurat nå kommer også Aps ordførerkandidat i Kongsvinger, Sjur Strand.

- Der er om lag 80 prosent av stemmene er telt opp og vi ligger an til å få 47,7 prosent, sa Strand til sin partikollega i Nord-Odal.

- Da slår dere ikke meg da, svarte Selnes kjapt.

Blir hun vårt røde fyrtårn?

For fire år siden var Arbeiderpartiet den solide vinneren allerede etter forhåndsstemmene. Ordfører Lise Selnes (Ap) vil ikke forskuttere noen ting før valglokalene stenger.

Av 424 forhåndsstemmer totalt fikk Arbeiderpartiet i Nord-Odal hele 242 stemmer i 2011. Det tilsvarer 57 % av stemmene. Oppslutningen om Arbeiderpartiet i valget for fire år siden var 55,6 %.

Den tradisjonelt «røde» kommunen Nord-Odal kan raskt bli et enestående rødt fyrtårn i et distrikt hvor enkeltsaker og politisk tautrekking kan bli resultatet fram til de siste slengere er telt opp.

- Det er alt for tidlig å si noe om hvordan det går før valglokalene stenger. Jeg vet ikke om vindmøllesaken får noen påvirkninge av valgresultatet, du kan si jeg er veldig spent i kveld, sier Selnes til Glåmdalen.

I fire år har Arbeiderpartiet i Nord-Odal sittet med 14 av de 25 plassene i kommunestyret.

Glåmdalens redaktør Tom Roger Hæhre var klar i sin politiske analyse for en uke siden: «Lise Selnes er det sikreste ordførerkortet i glåmdalsdistriktet. Det må mer enn et politisk jordskjelv og en tsunami til for at hun skal tape valget».

I sommer ble Lise Selnes kåret til den tredje mest populære ordføreren i Hedmark etter Bersvend Salbu i Tynset og Anita Ihle Steen i Ringsaker. Undersøkelsen var gjort av meningsmålingsinstituttet Sentio.