Sammen med den meget erfarne Magnus Takvam fra NRK skal den unge odølingen Kristoffer Thoner lede partilederdebatten på valgnatten. Det er en oppgave han tar fatt på med ydmykhet.

– Takvam har ledet denne debatten siden 97'. Det er veldig gøy å debutere som programleder sammen med en så erfaren fyr, sier Thoner til Glåmdalen.

Tidligere har navn som Oddvar Stenstrøm ledet debatten for TV 2.

– Jeg går til oppgaven med stor ydmykhet. Det er en stor tillitserklæring å få en slik oppgave.

«Journaliststjerne»

Kristoffer Thoner er vokst opp i Sør-Odal og begynte karrieren som journalist tidlig. Allerede som 15-åring startet Thoner å frilanse i Glåmdalen ved siden av skolen. For TV2 gjorde han sine første oppdrag på Norway Cup som 16-åring. 19 år gammel fungerte han som vaktsjef for Sportsnyhetene.

Nå har han altså fått utdelt en høythengende journalistoppgave.

– Er du den yngste i denne rollen noensinne?

– Nei, det vet jeg ikke, men jeg er nok kanskje én av de yngste. Men jeg tenker egentlig ikke så mye over alderen, og det er kult at ikke TV 2 gjør det heller, svarer Thoner som er utdannet fra Norges Handelshøyskole og London School of Economics – uteksaminert som klassens beste student i politisk økonomi.

– Godt politisk nachspiel

Nå gleder Thoner seg til den forestående valgsendingen og debatten fra vandrehallen på Stortinget som, tradisjonen tro, samsendes med NRK.

– Jeg lover at vi skal levere et godt politisk nachspiel. Det vil bli en unik stemning der skuffede, slitne, fornøyde og glade partiledere dukker opp når resultatene er klare. Det er der de må stå til ansvar for valgresultatene for sitt parti. Jeg gleder meg stort til jobben, konkluderer 28-åringen.