«Jeg er bombesikker på at Gustav Woie blir ordfører i Eidskog også de neste fire år, selv om det må hestehandel til. Så sikker at jeg lover å spise hatten min dersom jeg tar feil. Hvert eneste strå.»

Slik lød avslutningen i redaktør Tom R. Hæhres analyse av det politiske Eidskog før høstens kommune- og fylkestingsvalg, og som kjent ble Kamilla Thue ny ordfører i kommunen.

Mann for sin hatt

En lovnad er en lovnad, og Hæhre er en mann for sin hatt.

– Når man er så stor i kjeften som jeg er noen ganger, så går man på noen smeller iblant. Da må man ta konsekvensen, sier Tom R. Hæhre.

Onsdag ble stråhatten, som er innkjøpt i sørligere strøk, overrakt til Eidskogs egen matguru Max Ivan Lindkjølen.

Han skal nå tilberede hatten på best mulig måte, slik at den lar seg fortære av Hæhre.

Redaktøren er spent på hva kokken vil komme opp med, men han har noen ideer om hva hatten kan forvandles til.

– Hatten har tilbrakt det meste av sin tid i varmere strøk, så tapas eller fyll på en pizza er vel greit. Jeg tenker at sausen er det viktigste, sier Hæhre.

– Hva slags vin passer best til hatt?

– Italienske viner kan brukes til det meste og går nok bra også til hatt. En Amarone, eller en Valpolicella. Jeg er svak for italienske viner, medgir Hæhre.

På direkten lørdag

Lørdag kveld skal hatten spises, og det blir ikke akkurat et intimt måltid hattespiseren har i vente.

Hatten skal nemlig serveres og spises foran en fullsatt festsal under Tullinggallaen i Eidskog rådhus. Og det ryktes at ordfører Kamilla Thue skal stå for servering av hatterettene.

Glåmdalen slår også på stortromma ved en slik begivenhet, og vi sender Tullinggallaen direkte i sin helhet fra start til slutt.

Det blir tre timer med musikk, revy, stand up, vås og hattespising på glomdalen.no fra klokka 21.00 lørdag kveld.