Ørjan Bue(Sp) fortsetter som ordfører, mens 31-åringen Kristian Botten Pedersen (V) blir ny varaordfører.

Mannen på vippen, Rune Sørlie (Pp) får både formannskapsplass og ledervervet i helse- pleie og omsorg.

Formannskapet kommer til å bestå av Ørjan Bue(Sp), Kristian Botten Pedersen(V),  Per Roar Bredvold(Frp),  Rune Sørlie(Pp), Frank Bjørneseth(Ap), John Oppi (Ap) og trolig Solfrid Storholt(Ap). Hun kom på tredjeplass på Ap-lista i valget.

Rune Sørlie blir leder for helse, pleie og omsorg. Bjørn Benny Åslie (H) fortsetter som leder for kultur og oppvekst, mens John Holen (Frp) fortsetter som leder i nærings- og miljøutvalget.

– Vi hadde en veldig god dialog i møtene mandag kveld og tirsdag kveld. Det er det politiske arbeidet som er det viktigste, og den plattformen ble vi enig om mandag. Brikkene falt greit på plass i tirsdagskveldens møte, forteller ordfører Ørjan Bue.

Med seg på ordførerpodiet får han altså Kristian Botten Pedersen (31) fra Venstre som varaordfører i 50 prosent.

– Det blir en bratt læringskurve, men jeg regner med at Bue har en god del å lære meg. Spennende og interessant blir det, sier Botten Pedersen.

Ap kommer tross et sterkt valg dårligere ut posisjonsmessig denne gangen i forhold til for fire år siden. Da fikk man ledervervet i helse, pleie og omsorg. Nå tar konstellasjonen alt.

Konstituringen i Åsnes skjer mandag 28. oktober.