Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er ikke i tvil om at dette går

Tone M. Sønsterud (Ap) risikerer å miste stortingsplass, ifølge ny gallup:

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Tor André Johnsen (Frp) er sikker på at han er inne på fast plass, og spår at det er de tre kvinnene i Sp, SV og AP som må kjempe om utjevningsmandatet.

Ifølge meningsmålingen Sentio Research har gjort for Hamar Arbeiderblad de siste dagene, ligger Arbeiderpartiet an til å få bare to stortingsmandater fra Hedmark i neste valgperiode, Så sent som i 2009 hadde partiet fire.

 – Nei, jeg er ikke sikker. Men jeg har trua, og kan love at jeg skal stå valgkampen ut og være tydelig på hvorfor det er så viktig at Kongsvinger-området er representert på Stortinget også de neste fire årene!

Det sier stortingsrepresentant Tone Merete Sønsterud (Ap) fra Kongsvinger, som  konstaterer at ikke alle piler peker i riktig retning for henne i disse dager, men hun er beredt til å kjempe helhjertet for stortingsplassen i tida som kommer.

– Jeg er litt forundret over utviklingen, men det nytter ikke å hvile, sier hun, med tanke på meningsmålingen som viser rødgrønt fall i Hedmark

For meg personlig er ikke dette noen tragedie, men det vil være fryktelig trist for området lengst sør i Hedmark å miste den eneste stemmen vi har i nasjonalforsamlingen.

Er det noe jeg har lært i løpet av de åtte årene mine på Stortinget er det betydningen av å ha lokale vaktbikkjer der, som kan følge saker tett og stille de riktige spørsmålene i tide til den eller de som sitter med ansvaret, poengterer 57-åringen.

Sykelønnsordningen

Hun tar gjerne en rask gjennomgang av politiske temaer hun gjerne vil ha fokus på.

– Tenk på at Frp ønsker å selge ut jernbanestrekninger. Kongsvingerbanen kan få en utenlandsk driver om regjeringen får det som de vil. Ikke for å virke nasjonalistisk, men dette er noe vi selv bør ha full kontroll over.

 Erfaringene med å splitte opp drift av jernbanen i andre land er ikke akkurat udelt positiv.

– Andre saker du vil følge ekstra tett?

– Jeg synes skolepolitikk er svært viktig, og var blant annet saksordfører for Fagskolemeldinga.

Vi foreslo 120 studieplasser til Kongsvinger i vårt budsjettforslag, mens regjeringen måtte i forhandlinger med støttepartiene for å finne løsninger.

Politihøgskolens framtid på Sæter er noe jeg akter å følge opp tett, og det er viktig å sørge for et fortsatt sterkt SSB i Kongsvinger.

 Å skaffe nok ressurser til politi og toll lokalt er en prioritert sak. Vi har landets nest største grenseovergang, likevel kommer de fleste nye stillingene til Østfold.

– Regjeringspartiene mener at dere svartmaler for mye i fokuset og virkelighetsbeskrivelsen av dagens Norge. Ser du poenget?

– Nei, jeg kjenner meg ikke helt igjen. Mye fungerer bra, men samtidig er det mange faktorer som utvikler seg i feil retning. Fordelingen av ressursene har gått i helt feil retning. Som opposisjonsparti må vi nesten få påpeke det vi mener bør endres på.

På målingen offentliggjort i HA denne uka er Ap inne med to, Sp har to, mens Høyre og Frp får ett mandat hver fra Hedmark.

Føler seg sikker

For Tor André Johnsen (Frp) var Sentio/HA-gallupen hyggelig lesning. I motsetning til Infact-målingen i Glåmdalen for en uke siden, viser tallene at den stigende oppslutningen holder til fast plass.

– Jeg syntes vi lå altfor lavt på de første målingene sammenlignet med hva jeg selv registrerte av engasjement i møtet med mange, mange velgere.

 Ikke minst er det mange som har framhevet at når det gjelder innvandringspolitikken er det vi som er det mest pålitelige alternativet. Mange har også merket seg det gode gjennomslaget Frp har hatt i regjeringen.

– Føler du at stortingsplassen din er trygg?

– Selv om det nok er for tidlig å si at den er trygg, er jeg ikke i tvil om at dette går. Jeg er inne på fast plass, og utjevningsmandatet kommer til å stå mellom tre kvinner fra sørfylket, Emilie Enger Mehl (Sp), Karin Andersen (SV) og Tone Merete Sønsterud (Ap).

Kommentarer til denne saken