– Det er ikke synd på meg. Jeg klarer meg, og kan bruke engasjementet mitt på mye annet. Men jeg synes jo det er en påkjenning å sitte her, sier Andersen som har veldig lyst til å fortsette på Stortinget.

Eldste kvinne

I så fall blir hun en av Stortingets eldste kvinnelige representant med sine 65 år og 20 sammenhengende år på Stortinget.

– For fire år siden var det langt utpå morrasida før det var klart at jeg kom inn på utjevning. For 20 år siden tok det tre dager, sier Andersen.

Da hun forlot NRK-huset i Elverum ved 23-tiden, var hun ute av Stortinget.

Hun valgte likevel å reise hjem til Hamar for å puste ut og vente på det endelige valgresultatet.

– Jeg har såpass mye erfaring med valgnetter at jeg vil vente til det endelige valgresultatet før jeg konkluderer, sa Karin Andersen da hun satte seg i bilen.

Gla'nyhet plutselig

Et kvarter etter fikk hun gladnyheten fra Østlendingen om at hun faktisk var inne på fast plass.

– Det var hyggelig å høre. Da kan det likevel gå, men fortsatt tar jeg ingenting for gitt. Jeg har fortsatt mye å gi som politiker, sier Karin Andersen.

Hun beklager at Erna Solberg ser ut til å fortsette som statsminister, men gleder seg likevel over at SV går fram både på landsbasis og i Hedmark.

– Hva skyldes det?

– Vi har vært tydelige i hele valgkampen, og vi har jobbet godt over hele landet. Det lover godt for framtiden, sier Karin Andersen.