Gå til sidens hovedinnhold

Østgaard blir ordfører

Artikkelen er over 10 år gammel

Øystein Østgaard (H) blir ny ordfører i Kongsvinger. SI DIN MENING!

Mandag kveld kom Høyre og Øystein Østgaard til enighet med samtlige partier på borgerlig side om et samarbeid de neste fire årene.

Det betyr også at Helge Thomassen fra Pensjonistpartiet blir ny varaordfører i Kongsvinger.

– Spennende

Dermed er Kongsvinger også blitt en blå by, selv om valgresultatet ikke direkte tydet på at det var det velgerne ville ha. Valgnatta var det Arbeiderpartiet som så ut til å ha den minst tornefulle veien fram til ordførerposisjonen.

Partiet trengte, i tillegg til SVs ene mandat, kun støtte fra et parti som Pensjonistpartiet for å ha flertall i kommunestyret. Høyre møtte få til en allianse med, om ikke alle, så i hvert fall nesten alle partiene på borgerlig side for å kunne kapre ordførervervet. Den alliansen fikk Høyre mandag kveld.

– Dette blir spennende, og jeg gleder meg, sier Øystein Østgaard til Glåmdalen Nett.

Sammensetning

Høyre, Senterpartiet, Venstre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet og Kristelig Folkeparti utgjør den nye samarbeidskonstellasjonen, og Øystein Østgaard tror det samarbeidet vil gå veldig greit.

I formannskapet vil det trolig bli denne sammensetningen: Høyre 2 (inkludert ordføreren), Pensjonistpartiet 1 (i tillegg får partiet 1. varamannsplass), Fremskrittspartiet 2 og Senterpartiet 1.

Når det gjelder hovedutvalgene er det ikke klarlagt ennå.

Les mer i tirsdagens papirutgave av Glåmdalen!