Klar for fire nye år

Oddmar Blekkerud.

Oddmar Blekkerud. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Et klart flertall på Senterpartiets bygderåd gikk inn for fortsatt samarbeid med Arbeiderpartiet og sittende ordfører Oddmar Blekkerud.

DEL

Sent tirsdag kveld ble det klart: Senterpartiet ønsker at det rød-grønne samarbeidet i Nes skal bestå de neste fire årene.

På forhånd var det knyttet stor spenning til om Nes Sp skulle støtte en nye ordførerperiode for Arbeiderpartiets Oddmar Blekkerud, eller om partiet skulle bytte side til den borgerlige blokken.

– Det var mange mennesker på møtet, og det var et nokså klart flertall for å fortsette samarbeidet med Ap og SV de neste fire årene, sier leder Ole Kristian Kaurstad i Nes Sp til rb.no.

– Mest mulig Sp-politikk

Kaurstad sier at hovedargumentet fra massene var at flertallskonstellasjonen vil være mer styringsdyktig.

– Flertallet pålegger oss kommunerepresentanter å gjøre det vi kan for å få mest mulig Sp-politikk i Nes. Det er deres bestilling til oss, sier han.

– Er det lettere med Ap enn med Høyre?

– Det er ikke godt å si nå, men vi har godt håp om å få med Ap og SV på en god del av våre mål for de neste fire årene. Vi har hatt en god dialog med begge de to partiene som vi nå skal samarbeide med, men også de andre partiene vi har forhandlet med. Det er ikke noe galt med dem, men vi måtte gjøre et valg, sier Kaurstad.

– Og nå må du skuffe Høyre og ordførerkandidat Arild Ramstad?

– Jeg er redd for det. Noen måtte uansett bli skuffet.

Skuffet ble definitivt ikke Oddmar Blekkerud, som nå får en ny fireårsperiode som ordfører.

– Jeg er veldig glad og fornøyd. Jeg har hatt lyst til dette hele tida. Samtidig har vi respektert den prosessen Sp har hatt. Den har vært grei og ryddig. Nå må vi forberede det konstituerende kommunestyremøtet på tirsdag, sier Blekkerud.

Skuffet Høyre-kandidat

Høyres ordførerkandidat Arild Ramstad var en slagen mann etter å ha tapt ordførerkampen.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg tolket vel Sps ordførerkandidat slik at han ønsket et skifte. Det ville dessverre ikke resten av partiet, sier Ramstad.

Det mener han er en dårlig beslutning.

– Hvis Sp hadde brutt samarbeidet, så hadde vi fått en sentrum-Høyre-koalisjon. Det hadde ikke gitt oss flertall, men det hadde blitt en mer åpen og god debatt i kommunestyret som igjen hadde vært positivt for innbyggerne, sier han.

Artikkeltags