Våler-ungdom setter spor etter seg

FORTJENER ROS:  Ordfører Lise Berger Svenkerud roser malegruppa og dens leder Ottar Haugen(nederst til venstre). Guttene i sommerjobb er  Kent Roger Tangen(foran) og ellers fra venstre Magnus Surén,  Even Skjerpen,  Jakob Lande og  Martin Solbakken Oksvold. I bakgrunnen de nymalte leilighetsbyggene.

FORTJENER ROS: Ordfører Lise Berger Svenkerud roser malegruppa og dens leder Ottar Haugen(nederst til venstre). Guttene i sommerjobb er Kent Roger Tangen(foran) og ellers fra venstre Magnus Surén, Even Skjerpen, Jakob Lande og Martin Solbakken Oksvold. I bakgrunnen de nymalte leilighetsbyggene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå trenger ikke Våler skjemmes over leilighetsbyggene nærmest riksveg 2 på Storskjæret lenger. Det har ungdom i sommerjobb sørget for.To av byggene skinner alt nymalte. Det tredje blir ferdig i løpet av uka.

DEL

Så vel ordfører Lise Berger Svenkerud som arbeidsleder for ungdommene, Ottar Haugen, roser malegruppa. Tidligere i sommer har vi fortalt om ungdom i sommerjobb med å klippe kirkegården og andre grøntanlegg i Våler. De har også fått mye ros for god jobb, ikke minst av folk som besøker kirkegården. Våler-ungdom har rett og slett satt mange positive spor etter seg også denne sommeren.

En stor ressurs

– De fortjener all den ros de kan få. Det er en enorm kapasitet i denne gruppen. Det er vel slik at vi ofte undervurderer de unge når det gjelder jobbing. Her har vi virkelig fått se at det er helt feil.

Her er det jobbet hardt. Jeg er rett og slett veldig imponert over viljen og evnen til å stå på og det å gjøre en skikkelig jobb, sier arbeidsleder for malegjengen, Ottar Haugen.

Ordfører Lise Berger Svenkerud besøkte ungdommene tirsdag, og også hun ble mektig imponert over hvordan de nevnte leilighetsbyggene nå ser ut. Ungdommene har skrapt, vasket, grunnet og så malt to lag på de to store byggene. Nå er de i gang med det tredje, som også blir ferdig før sommerjobben er over for denne gang ved ukeslutt.

– Dette er jo egentlig et flott boområde som nå er blitt veldig mye mer attraktivt etter opprustingen. Nå håper vi at vi neste sommer kan gå løs på den andre rekken med leilighetsbygg og få dem opp på samme standard, sier ordfører Berger Svenkerud, også hun full av ros og stolthet over det bygdas sommerjobbende unge har utført.

Fortsetter gjerne

De fem guttene i malegruppa sier at de gjerne fortsetter med mer sommerjobb neste sommer.

– Absolutt. Dette har vært en veldig grei jobb, og Ottar har ikke jaget oss hardt. Det har gått veldig greit, sier Kent Roger Tangen, Magnus Surén, Even Skjerpen, Jakob Lande og Martin Solbakken Oksvold.

Noen av dem har jobbet i fem uker, noen i fire- og noen i tre uker. Felles for dem alle har vært viljen til å stå på. Det har de gjort både i regn og solskinn.

– Det har ikke regnet så mye og lenge her at det har vært nødvendig med stopp, sier guttene.

I tillegg til malingen av leilighetsbyggene, er det satt opp nye verandaer. Det er gjort i et Nav-prosjekt, og til sammen har det løftet standarden på byggene betraktelig.

Det er i alt mellom 80 – og 85 leiligheter på Storskjæret på Haslemoen. Sju på toppen er solgt, og meningen er at det meste skal selges eller leies ut.

Det var 35 som søkte på sommerjobb i Våler kommune i år. Jobb ble det til 15 unge, og de har tjent gode penger i løpet av ukene i jobb. Nå skal de aller fleste av dem i gang med et nytt skoleår, flere av dem på bygg- og anlegg i Våler og Elverum, andre på andre linjer i videregående skole. Og det er slett ikke umulig at flere av dem som har malt seg gjennom sommeren, er tilbake i sommerjobb også neste sommer.

Artikkeltags