Vålersenteret er solgt – Hovelsåsen er på vent

SOLGT: Vålersenteret er solgt og ovedras til nye eiere i begynnelsen av april.

SOLGT: Vålersenteret er solgt og ovedras til nye eiere i begynnelsen av april. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vålersenteret med en rekke forretninger og en del ledig plass er solgt. Det bekrefter Per Roar Bredvold som sammen med Tom Arne Tøraasen har eid sentret. Næringseiendommen Hovelsåsen har ligget ute for salg en god stund, men er foreløpig ikke solgt.

DEL

Vålersenteret blir overdratt til ny eier i begynnelsen av april. Bredvold sier at man ikke ønsker å gå ut med hvem ny eier er, og hva salgsprisen ble, før overdragelsen er gjennomført. Han sier imidlertid at man ikke er misfornøyd med salgssummen.

Så vidt vi erfarer akter den nye eieren å drive senteret videre med de eksisterende forretningene der blant annet Spar, Møbelkjeller'n og serveringsstedet Dennis er blant leietakerne.

Den nye eieren skal også ha flere leietakere på gang.

Espen Strøm i Aktiv mener at salget av Vålersenteret vil bli meget bra for Våler.

– De nye eierne har flere planer og ideer. Når det gjelder Hovelsåsen er det mange henvendelser, men ingen konkrete bud enda, sier Strøm.

Hovelsåsen i to omganger

Næringseiendommen Hovelsåsen på Flisa vestside har ligget ute for salg en del måneder uten at det har resultert i salg ennå. Eiendommen er nå gjennom Aktiv i Elverum lagt ut på nytt for salg.

Eiere er Per Roar Bredvold og Tom Arne Tøraasen. Bredvold sier at man ønsker å selge eiendommen gjennom to salg. Det som nå ligger ute for salg er en 95 mål stor tomt med bygningsmassen fra den tid det først var rehabiliteringssenter og senere asylmottak i flere år.

I tillegg er det 300 mål dyrket mark og 1300 mål skog. Det vil bli solgt i etappe to.

Prisantydningen på salg av den 95 mål store tomta er på 7,35 millioner kroner.

Mange bygg

Bygningsmassen som står på den 95 mål store tomta består av internat fra 1967, et mindre internat, familiebygning, låve, stabbur, et internatbygg fra 1931 restaurert 2011, to vognskjul, to garasjer, bolighus med garderobe, enebolig og et verkstedbygg.

Det sistnevnte ble ført opp i 1978 og restaurert og bygd ut i 2014.

Eiendommen ligger under kommuneplan for Åsnes kommune. Området eiendommen ligger i er avsatt til landbruks-, hatur og friluftsområde. Oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet og kan ikke skje uten omdisponering eller reguleringsplan.

Erverv av eiendommen er konsesjonspliktig.

Bredvold og Tøraasen overtok eiendommen i 1999, og fra september samme år ble internatbygget og flere nærliggende bygninger benyttet som flyktningmottak. Det opphørte som flyktningmottak høsten 2016.

Artikkeltags