Folk i kø for å adoptere kattene som ble funnet i en jordkjeller

MANGLER ET HJEM:  Den lurvete skipskattungen, til venstre, mangler ennå et hjem, mens den andre har fått det. Aud Korsmo, til venstre, og Stine Nordermoen får imidlertid mange henvendelser, så de regner med at det løser seg snart.

MANGLER ET HJEM: Den lurvete skipskattungen, til venstre, mangler ennå et hjem, mens den andre har fått det. Aud Korsmo, til venstre, og Stine Nordermoen får imidlertid mange henvendelser, så de regner med at det løser seg snart. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

VÅLER: Fra Skarnes i sør til Tynset i nord har folk ringt og meldt seg som aktuelle til å adoptere kattene som ble funnet i en jordkjeller på Haslemoen tidligere denne uka.

DEL

– Ja, det mangler ikke på vilje til å ta seg av kattene. Kattemor er plassert i fosterhjem av dyrebeskyttelsen, en av kattungene skal til en dame i Elverum, en har faren min adoptert.

– Nå mangler vi bare et hjem til den lurvete skipskattungen. Det vil ganske sikkert ordne seg det også, sier Stine Nordermoen i Våler til Østlendingen.

Det var hun og Aud Korsmo som fant kattene i en jordkjeller under skytterhuset lengst inn på Haslemoen-området. Det meste tydet på at de var satt ut for å ende sine dager der. To kattunger er ennå ute i terrenget.

Trolig tatt av noen

Nordermoen og Korsmo gruer for at de to kattungene man ennå ikke har fått fatt i, er borte for godt. Det er grevlinghi like ved, og det er ørn og hauk i området.

– De har i alle fall ikke gått i burene vi har satt ut. ettersom vi ikke har sett dem i løpet av de siste dagene, er faren stor for at de er tatt. Det er mange farer som lurer, og de små kattungene har ingen mulighet til å forsvare seg, sier Stine Nordermoen og Aud Korsmo.

De kommer til å stikke innom området med jevne mellomrom for å se om det er noen å finne.

Ellers antar man at kattungene er rundt 10 uker gamle. De som er i hus vasker seg og har alt funnet ut at kattedoen inne er stedet de skal oppsøke ved slike behov.

– De er i hele tatt blitt fort renslige og kjælne. Det er flotte og gode kattunger de får de som skal ta over dem. Like viktig er det at kattene får like gode matmødre og matfedre. Vi er nøye på hvem vi leverer dem til. Vi må innrømme at vi sorterer ut noen, sier de.

400 i året

Anette Amundsen i styret for Dyrebeskyttelsen i Hedmark forteller at det dessverre blir funnet mange katter som av en eller annen grunn ikke er i et hjem i et hus.

– Mange er nok satt ut for at de skal forsvinne, men det er ikke alltid like lett å bevise det. Vi kan ikke si at det er 100 prosent sikkert at det handler om dumping, men helt sikkert forekommer det.

– Det er også mange som flytter uten å ta med seg eller sørge for nye hjem for kjæledyrene sine. Det er også straffbart. Vi oppfordrer folk til å si ifra til oss når slike ting skjer, eller aller helst før man reiser og etterlater seg dyrene til seg selv, sier Amundsen.

I 2016 tok Dyrebeskyttelsen i Hedmark hånd om flere enn 400 hjemløse katter.

  • Andreas har huset fullt av slanger: - Jeg er glad i dem alle 

Artikkeltags