Gå til sidens hovedinnhold

Magnors nye glassprinsesse

Artikkelen er over 5 år gammel

Eidskog: I forbindelse med Magnor Glassverks 120-årsjubileum har glassverket innledet et samarbeid med den anerkjente kunstneren Camilla Prytz.

Camilla Prytz, som selv feirer 20 år som kunstner, er nå aktuell som ny designer for Magnor Glassverk.

– Magnors nye glassprinsesse har skapt unikt og vakkert kunstglass i funklende krystall. Dette er ekte kunsthåndverk fra en av Norges beste glasskunstnere og vi på glassverket er stolte, forteller direktør Bjørn O. Waage.

– Å få Camilla Prytz til oss er viktig for videre oppbygging av glassverket, at vi fortsetter den utviklingen vi har begynt på med mer og mer spennende design, sier Waage.

– Skal vi bli oppfattet som designere, må vi hele tiden fylle på med nye designere, sier Bjørn O. Waage.

– Dette er det beste som har skjedd meg på mange år, sier Camilla Prytz.

– Glass er jo mitt opprinnelige materiale, og jeg har i mange år savnet å holde på med det, forteller Camilla som selv tok kontakt med Magnor Glassverk og etter hvert reiste dit.

– Jeg tenkte at nå må jeg begynne å gjøre det jeg har lyst til. Jeg tok kontakt med glassverket, dro til Magnor og lekte meg litt med glass, noe som utviklet seg til et spennende samarbeid. De har noen fantastiske glassblåsere der og et godt miljø. Jeg er blitt veldig glad i dem, sier Camilla Prytz som håper på et langvarig samarbeid med Magnor Glassverk.

– Jeg brenner for Norsk håndverk så da er det ekstra hyggelig at det blir laget på Magnor,

I tillegg til Camilla Prytz har også Vivvi-Ann Huuse, Finn Schjøll og Halvor Bakke nye og spennende ting på gang hos Magnor Glassverk.

Camilla Prytz

Hun er en anerkjernt smykkedesigner og glasskunstner med utdannelse fra Costa Boda glasskole.

Har hatt 70 ulike utstillinger siden hun begynte som kunstner for 20 år siden.

Har drevet glasshytte i Stavern og eget glasstudio i Oslo og Kristiansand.

Hun brenner for gamle håndverkstradisjoner og hennes arbeider er inspirert av kollektiv symbolisme og bevegelser mellom kunst, design og fashion.

Hun har vært nominert til designerprisene Nåløyet og Costume Awards en rekke år.

Kommentarer til denne saken