Uno søkte tilbake til røttene – og laget en helt egen versjon av en klassiker

Uno Møller fra Team Me og Åsnes har laget en helt egen versjon av låta "Back to my roots", som er spesiallaget til Reunion-dagen 1. februar.

Uno Møller fra Team Me og Åsnes har laget en helt egen versjon av låta "Back to my roots", som er spesiallaget til Reunion-dagen 1. februar. Foto:

Når storhallen fylles 1. februar for den store hjemkomstfesten, er det til toner og forhåpentligvis allsang med låten «Going back to my roots» fra 1977.

DEL

Det var Lars Gillund, prosjektleder for Reunion-dagen og tilknyttet Klosser Innovasjon, som ønsket seg en helt egen versjon av låten. Den er laget av Lamont Dozier, og mange har spilt inn coverversjoner av den gjennom årene. Hvordan vil den bli i vår egen innpakning? Det får du svaret på her:


Kjøpte småbruk

De tok kontakt med Uno Møller og samboer Elida Inman Tjørve. Musikerparet, som er en del av gruppa Team Me, har slått seg ned på småbruk i Åsnes, og er dermed både eksempler på «tilbakeflyttere» og to som har mye å tilføre lokalsamfunnet. Begge fikk jobb i kulturskolen, og Elida er nå leder for kulturetaten i kommunen.

– Forespørselen om å lage en egen versjon av «Back to my roots» kom midt opp i veldig mye annet vi holdt på med, men vi var aldri i tvil om å si ja. Tanken om å få satt regionen vår mer på kartet, og få unge folk tilbake til distriktet, likte vi godt. Her er det så mange gode kvaliteter ved å bo, at vi ville bidra til at flere oppdager det, sier Uno.

I jobben som kulturskolelærer bruker han også sin låtskriverkompetanse og hjelper og gir retning til unge som selv skriver tekster og vil lage musikk til:

– Det er en veldig morsom og givende jobb, sier han.

Gode minner

Paret ville vekk fra Oslos ståk og mas:

– Det ble rett og slett for slitsomt med all lyd. Da vi kom hjem etter turneer, og bare ville hvile, så var det for bråkete rundt oss. Vi ville ha fred og ro, og det fant vi i hjemkommunen min, sier Uno:

– Nå har vi småbruk på «Vestsida», det er 600 meter til nærmeste nabo, og vi forstyrrer ingen med musikkstudioet vi har i kjelleren, sier han.

I jobben som kulturskolelærer, er han en ressurs.

Låten hadde han hørt før, men hadde ikke noe spesielt forhold til den:

– Jeg husker den som en gammel «funk-låt». Det var en sjanger jeg ikke har prøvd før, vi spiller jo mest rock.

Da jeg skulle lage en nyutgivelse av tidligere låter vi har laget, i mer synth-versjon, fant jeg plass til «Back too my roots» der.

Barndommens somre

For meg handler låten om sommer og barndom på Flisa, der vi syklet rundt, gjerne med discman på øret, i åpent landskap. Det var lette, gode minner å ta fram, som jeg tok med meg da jeg skulle lage min egen versjon av låten, sier Møller.

Uno Møller og Lars Gillund.

Uno Møller og Lars Gillund. Foto:

– Nå ble jeg nesten rørt, når jeg hører du forteller om hvordan du har tenkt om låten. Jeg tenkte også på den sommerlige svevefølelsen da jeg hørte den første gang. Og den handler om alt vi ønsker å formidle på regionens største Reunion. Røtter er viktig, og får vi fram den følelsen hos folk, så har vi lyktes, sier Lars Gillund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken