Gå til sidens hovedinnhold

Økokrim vil ha fire til seks års fengsel for Gartnerhallen-tiltalte

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstestatsadvokat Geir Kavlie ber om mellom fire og seks års fengsel for de to som er tiltalt for grov økonomisk utroskap i Gartnerhallen-saken.

I februar startet rettssaken mot en bonde fra Solør i Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen som er tiltalt for å ha underslått over 49 millioner fra frukt- og grøntprodusenten.

I sin sluttprosedyre i retten fredag sa førstestatsadvokat Geir Kavlie at de to tiltalte bør dømmes til mellom fire og seks års fengsel, skriver Dagens Næringsliv.

– Strafferammen for grovt økonomisk utroskap er på seks år, og vi mener at alvorligheten og beløpets størrelse i denne saken taler til fordel for at straffen blir på mellom fem og seks år, sa Kavlie.

Regnskapssjefen har erkjent straffskyld, men mener han ble presset til å begå underslagene. Kavlie åpnet i sin prosedyre for at regnskapssjefen kan gi strafferabatt fordi han har gitt en uforbeholden tilståelse og samarbeidet med etterforskerne. Han ba derfor om fire års fengsel.

Hedmarks-bonden har innrømmet at han har mottatt 45,6 millioner kroner av pengene, men mener utbetalingene var lån og erkjenner ikke straffskyld. Kavlie mener at forklaringen om at bonden trodde utbetalingene var i orden ikke er troverdig. Økokrim mener på bakgrunn av dette at bonden bør dømmes til mellom fem og et halvt og seks års fengsel.

Det var Gartnerhallen selv som sammen med revisor kom på sporet av saken i fjor sommer. De kontaktet deretter Økokrim som igangsatte etterforskning.

Kommentarer til denne saken