Fredag blir det horn, lederhosen og bondepiker i strutteskjørt på Vinger Hotell. Musikken de spiller, er ulikt alt annet du noensinne har hørt.

Humor ble suksess

Det tyske bandet The Heimatdamisch har spesialisert seg på å covre og lage tyrolertakter av hardrock. Derfor har de AC/DCs helveteslåt på repertoaret, og Lady Gaga. Eller hva sier du om Iron Maiden i polkatakt?

Når et 8-manns orkester stiller på scenen med alt fra horn til elgitar, og vokalisten har rødt forkle og uskyldig «Heidi-uniform», da er det så man ser for seg «Selskapsresan II» med Stig-Helmer i alpene.

Men det er altså Vinger hotell som er stedet fredag kveld.

Bandet, som egentlig begynte å spille mest for humorens skyld, har spilt for tusenvis av mennesker i hjemlandet, turnerer utenlands. Det begynner å bli et av Europas mest berømte partyband.

Konserten på Vinger hotell er den første i Norge noensinne, og det er Stian Fossum og Rocksvinger som har fått denne sprelske gjengen hit:

– Jeg har hatt kontakt med dem ved flere anledninger i forbindelse med festivalene våre, men det har aldri passet. Nå tok de selv kontakt og spurte om det var mulighet for å spille i Kongsvinger. Det er flott at band også langt utenfor landets grenser begynner å oppdage at Kongsvinger er en musikkby. At de selv tar kontakt før vi rekker det, er et godt bevis, sier han.

Konserten og oktoberfesten er et samarbeid mellom Rocksvinger og Kongsvinger studentsamfunn, men arrangementet er åpent for alle over 18 år.

Dagen etter ompakonserten på Vinger Hotell spiller bandet på Notodden, før de drar hjem til Tyskland og etter hvert til Brasil.

Kvelden på Vinger hotell kan oppleves som en helaften med mat og drikke som passer til tyrolerkulturen:

– Ja, det er klart det er litt sauerkraut og pølser å få kjøpt, sier Stian.

– Fantastisk nisje

– The Heimatdamisch har med ompaversjoner av kjente og kjære låter funnet en smal, men fantastisk nisje. Vi er stolte over å presentere dem på Kongsvinger for første gang i Norge, sier Stian Fossum.

Blir du nysgjerrig på hvordan denne gale gjengen låter, så er det bare å finne fram til bandets facebook-side, der ligger nemlig deres versjon av AC/DC-låta, og den har over 13 millioner visninger i skrivende stund.