Bak dette nye underholdningstilbudet står Henning Myrer fra Solør. Mange kjenner han nok både som trubadur og som revymann.

Nå satser han også på standup; både med egne opptredener og med å få standupkomikere til vårt distrikt.

Ærlig humor

Første klubbkveld blir på Bastian onsdag 29. mars. Der stiller han selv, konferansier er Vibeke Børresen fra Eidskog, og flere artister kommer også.

Den mest kjente er Dag Sørås, som mange kjenner fra Mandagsklubben på TV.

Henning kaller disse første kveldene for et prøveprosjekt, men selvsagt håper både han og innehaverne av Bastian og Bastine, Kai Øverby og Lillian Johnsen, at standup slår an såpass at en kan ha faste kvelder også utover høsten og til jul.

– Sesonghumor, med andre ord?

– Ja! Det er mye å ta tak i, så temaer å lage morsomme tekster over, at det ikke bør være noe problem, sier Myrer.

Selv elsker han å stå på scenen, og det blir flere turer til Oslo i løpet av uka for å utfolde seg som standupkomiker.

– Jeg prøvde meg for første gang i fjor, og syntes det var veldig artig. Standup er en ærlig måte å opptre på, du kan ikke gjemme deg bak verken kulisser eller kostymer, du er den du er, og alt skjer der og da. Det er både spennende, moro og skummelt, jeg har hatt hvilepuls oppe i 165 foran publikum, sier Henning.

Lillelørdag på Bastine

– Jeg har dannet Standup Hedmark fordi jeg gjerne vil tilby denne humorformen også utenfor Oslo. Jeg regner med å få flere aktører med etter hvert, og at vi kan opptre flere steder, sier han, som har opprettet egen facebookside for Standup Hedmark.

I første omgang er det Kongsvinger som gjelder.

Siste onsdag i måneden blir det «lillelørdag» på Bastine. De andre datoene som er blinket ut, er 26. april og 31. mai.

Headliner til mai-kvelden er Sturla Berg Johansen. Det vil være fire til sju artister som holder show hver gang, så her er det få muligheter til «daupunkter».

Det blir også satt av mikrofontid til publikum. Om noen skulle ha en standupkomiker «i magen», er det bare å melde fra på forhånd.