17. januar kommer standupkomiker Dag Søraas til Bastian, og her settes det opp ekstraforestilling, fordi publikum «sprenger» lokalene.

Tester på publikum

– Både han og andre standupkomikere fra «Latter» i Oslo, vil gjerne hit til Kongsvinger og teste sine show. De setter umåtelig pris på publikum her, og på den måten er det faktisk vårt lokale publikum som får høre det nyeste innen standup, sier Kai Øverby og Lillian Johnsen som driver Bastian og Bastine.

Jazz og viser

Henning Myhrer, som er standup-koordinator for standup på Bastine, sier at flere store navn er på blokka, på klubbkveldene hver siste onsdag i måneden. Han satser også på et soloshow i tillegg hver måned. Blant dem er Erlend Osnes.

Bastine er også arena for gruppa The Real Thing, i regi av Glåmdal jazzklubb:

– Vi samarbeider gjerne med jazzklubben. Deres arrangementer fortjener litt mer folk på arrangementene sine, og en intimscene som den vi har, sier Øverby.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

 

Skikkelig trøkk lover han også 24. februar. Da kommer nemlig bandet Oslo Plektrum. Det er Espen Beranek Holm sin trio, og komikeren tar humoren med på scenen.

– David Bowies China Girl blir til «Kina tøs», og de spiller også noe egen musikk, sier Øverby.

Enmannsteater og viser

Men aller først ute er Teater i Glåmdals váre og varme historie «Våkne som endel av naturen». 10. januar er det premiere på sceneversjonen av Tom Skoglunds diktsamling. Den byr på skranglete og dypblå gitartoner fra Krister Skadsdammen, mens teksten framføres i sin helhet av Sten Bjørge Skaslien Hansrud, sier instruktør Øivind Roos, og lover sår humor og ettertanke. Stykket spilles på Bastine også 11. januar.

Legger vi til at Kongsvinger visefestival, som går av stabelen midt i mars, også har flere av sine arrangementer lagt til Bastian, er det meste sagt, men fortsatt kan flere både komikere og musikere bookes i vår.

Bastian og Bastine

  • 10. og 11. jan. – Teater med Sten Bjørge Hansrud og Krister Skadsdammen
  • 17. jan. – Standup med Dag Søraas
  • Standup hver siste onsdag i måneden hele våren
  • 3. feb. – The Real Thing
  • 24. feb. – Oslo Plektrum
  • Visenes Vinger – midt i mars
  • Flere arrangementer kommer