Gå til sidens hovedinnhold

Vitset seg til bok

Tok av på nettet:

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅSNES: Vitser og morsomheter på Facebook tok helt av. Nå kommer den første boken.

Bjørn Roar Foss Gravingen, opprinnelig fra Åslia, har krydret Facebook med vitser og historier i to år. Det ble etter hvert en egen gruppe for «Vitser og moro på Solung», og det er snart 2270 likere til siden.

Gravingen har fått litt blod på tann, og kommer gjerne med en vits eller to hver dag. Noen på kanten eller litt over, men morsomt har han det lell.

Lærte av svigermor

– Nå er boka under trykking, og jeg håper den kommer i neste uke, sier Bjørn Roar Foss Gravingen om «Vitser, moro og arrtie historier på 96 % solung».

Boka er proppfull med historier som folk ratt kan kjenne seg igjen i. Han ber folk ta to valg dersom de kjenner seg igjen: Enten late som ingenting og håpe at ingen tenker over hvem historien handler om. Eller lage et helsikes leven, slik at alle får vite hvem som er opphavet til historiene.

– Jeg har endel venner fra gammelt av som jeg tar kontakt med igjen gjennom en vits eller historie, ler Gravingen, som lover mange ferske historier i boka.

– Ja, det er ingen reprise på alt som har stått på nettet, sier han, og innrømmer at han måtte lære seg å bli kjapp i replikken på grunn av svigermoren.

– Ja, hun hadde stadig en kommentar, og vi hadde det mye moro. Husker en gang hun så det nye førerkortet mitt. Og sa at jeg var så kjekk på bildet at hun nesten ikke kjente meg igjen, sier Gravingen.

En smakebit

– Det er moro at folk liker siden min og at de trykker liker på historiene. Jeg har med noen badstuhistorier fra Åslia. De er ikke helt sanne, men gætt jøgi, humrer vitsemakeren, som liker seg best i skriveform.

Han har hatt jugarkveld på Finnskogen, men det var uvant å høre egen stemme på høyttalerne. Publikum koste seg, så det kan hende det kan gjentas.

– Jeg startet eget forlag for å få gitt ut boka. De andre forlagene skjønte ikke dialekten, og skulle rette på den, sier Gravingen, som startet 710.no

– Ja, det er fra tida mi på Mobil på Kirkenær. Det kom ei dame og snakket om 710-lokket da hun les oil baklengs, sier Gravingen.

Boka har foreløpig et opplag på 500 eksemplarer, og Gravingen forteller at han har nok vitser og fortellinger til enda ei bok.

Vi har tatt oss den friheten å hente fram en vits fra facebooksiden hans:

N'Olav sætte på ein videofilm, å sætte sæ i sofan med eit par øl.

Plussli binnte'n å bite næggler å skjælve, meins'n såg livreidd ut. Kjærringa såg på'n frå kjøkkne, å truidde att'n såg på ein skrækkfilm. Så binnten å seia, oppatt å oppatt:

- «Gå itte inn i dein kjærkja, fær faan, gå ITTE inn i kjærkja»!

- «Hæ er det du ser på», spordde kjærringa.

- «Brilluppsvideon vår»!

Kommentarer til denne saken