Siste ulv i jaktkvoten er felt

UTENFOR ROVDYRSONA: kan det fortsatt felles seks ulver. På vestsiden av Glomma fortsetter jakten i de kommunene som ligger utenfor ulvesona. Bildet er tatt på Langedrag.

UTENFOR ROVDYRSONA: kan det fortsatt felles seks ulver. På vestsiden av Glomma fortsetter jakten i de kommunene som ligger utenfor ulvesona. Bildet er tatt på Langedrag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag morgen ble den siste av 16 ulver som skulle felles i Osdalsreviret. Kvoten er dermed fylt og jakten på flere dyr stanses, melder fylkesmannen i Hedmark.

DEL

Til sammen 16 dyr skulle felles i de to revirene Osdalsflokken og Julussaflokken. Jakten har pågått siden nyttår og fredag morgen ble den siste av dyrene i kvoten felt, melder Nationen.

Fremdeles gjenstår en kvote på seks dyr som kan felles utenfor de utpekte revirene. Dette betyr at jakta i kommunene vest for Glomma, som ligger utenfor ulvesona, kan fortsette jakta som før.

Hensikten med jakten mot de to flokkene har vært å utradere dem. Jegerne som har deltatt i jakten tror imidlertid at det er flere dyr igjen, men det er ikke gitt tillatelse til å felle flere enn 16 dyr.

– Dersom det fortsatt befinner seg ulver i området etter at kvoten er fylt kan det bli aktuelt å gjøre en ny vurdering, sier statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet til Bondebladet.

(©NTB)

Artikkeltags