(Indre Akerhus Blad): Sveriges landbruksuniversitet har gjennom en dyptgående DNA-analyse av innsamlede prøver funnet ut at noen mørke ulvlignende valper på Bie, nord for Katrineholm, mest sannsynlig er en første generasjons hybrid mellom ulv og hund.

Funnet er bekreftet gjennom DNA-analyse, og dette er det første tilfellet i Sverige, skriver Indre Akershus Blad.

– Det er viktig å fjerne disse individene slik at den svenske ulven ikke får innblanding av hund, sier Johan Varenius, funksjonsleder i fylkesstyret i en pressemelding fra Södermanlands län.

– Ettersom vi nettopp har mottatt disse testene, har vi ennå ikke bestemt hvordan arbeidet vil fortsette.

Fylkesstyret for Södermanlands län ser nå på hvilke tiltak som må gjennomføres. Det er fylkesstyrett  som er ansvarlig for å fatte beslutninger om beskyttelsesjakt for hybrider, og forventer å ta en avgjørelse om dette til uka.

Om nødvendig har Miljøverndepartementet mulighet til å innvilge dispensasjon når det gjelder jaktmiddel, ifølge Naturvårdsvärket.

Katrineholms-Kuriren skriver at et viltkamera på slutten av sommeren tok et bilde av ulvevalper på Bie nord for Katrineholm, som var svært mørke. Da dukket spørsmålet om hva dette skyldtes opp.

Rester innsamlet av fylkesstyret i Södermanland er blitt undersøkt, og DNA-analyser konstaterer at valpene er hybrider mellom ulv og hund.