Viltnemndleder Olav Mæhlum i Nes kommune frykter det han kaller en gryende ulveeksplosjon, skriver avisen Raumnes.

– Jeg tror det er grunnlag for å hevde at ulven er i ferd med å passere den minimumsterskelen som alle dyr må ha for å ekspandere kraftig, sier Mæhlum.

Dobbelt så mange norske ulver som i fjor

– Bare i Värmland kan det nå være 40 ulverevir. Produksjonen der vil komme hit. Her må Norge rett og slett gå i forhandlinger med Sverige for å få bukt med situasjonen, sier viltnemndlederen.

I en fersk rapport utarbeidet av Høgskolen i Hedmark og svenske Viltskadecenter kom det fram at det var dobbelt så mange helnorske ulver som året før, og sju helnorske kull er ny rekord.

Vil du lese alt? Slik får du tilgang til G+

– Det er registrert markant flere ulver i landet i vinter sammenlignet med året før, nesten alle med tilknytning til ulvesonen, opplyser Petter Wabakken, prosjektleder ved Høgskolen i Hedmark.

Stortingsrepresentant Sverre Myrli sier han mener håndteringen av ulvesituasjonen er et høyaktuelt politisk spørsmål på tvers av riksgrensen og støtter forhandlinger om saken.

– Det synes jeg er en god idé. I det hele tatt bør vi ha et tettere samarbeid med svenske myndigheter i disse sakene, sier Myrli til Raumnes.

I mai møttes norske og svenske jegere til felles markering: 1200 til krig i fredsriket