Frp vil ta ulven vekk fra Vidar Helgesen

FLYTTING: Frp vil flytte ulven vekk fra klimaministeren.Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

FLYTTING: Frp vil flytte ulven vekk fra klimaministeren.Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Frp i Hedmark og Oppland vil ikke lenger la klimaminister Vidar Helgesen styre ulvepolitikken. De vil flytte rovdyrforvaltningen til landbruksdepartementet.

DEL

– Dagens praksis fungerer ikke optimalt. Landbruks- og matdepartementet har større forutsetninger for å se alle aspektene ved rovdyrproblematikken, både hen synet til berørte beitenæringer og andre utfordringer, sier Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter i Hedmark og Oppland, Tor André Johnsen og Morten Ørsal Johansen.

Hvis partiet får fornyet regjeringsmakt etter stortingsvalget vil de to representantene kreve at rovdyrforvaltningen blir tatt vekk fra Klima- og miljødepartementet.

– Dette er en viktig sak for hele landet, men spesielt Innlandet. Det siste året har vi sett en rekke hendelser der ulv har påført sauer, bufe og hunder store skader. Det har gått så langt at flere sauebruk er blitt lagt ned, og folk i distriktene har fått svekket livskvalitet. Den endringen vi foreslår vil være til det beste for næringen, rovdyrene og folk som bor i berørte områder, sier Tor André Johnsen.

Både Johnsen og Ørsal Johansen mener at en flytting av rovdyrforvaltningen må settes i verk så fort som mulig.

Artikkeltags